Κατατρόπωσε τους… Γίγαντες στις Άλπεις η Ασημίνα Ιγγλέζου!

Κατατρόπωσε τους… Γίγαντες στις Άλπεις η Ασημίνα Ιγγλέζου!

Ένας άθλος γράφτηκε από την Ασημίνα Ιγγλέζου στις Άλπεις αυτές τις μέρες, με τον τερματισμό της στον σκληρότερο αγώνα ορεινού τρεξίματος στον κόσμο.

Η Ασημίνα, αθλήτρια ορεινού τρεξίματος αγωνίστηκε στο διαβόητο «Tor des Geants» τον «Κύκλο των Γιγάντων», έναν αγώνα 350 χιλιομέτρων και 27.000 μέτρων ανάβασης στις πλαγιές των μεγάλων κορυφών στις Ιταλικές Άλπεις!

Η Ασημίνα τερμάτισε τον αγώνα το προηγούμενο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, μετά από 141 ώρες και 31 λεπτά και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που τερματίζει το TOR στη δεκαετή ιστορία του! Να σημειωθεί ότι στον φετινό αγώνα έτρεξαν 950 πολύπειροι αθλητές από 50 και πλέον χώρες, από τους οποίους οι 560 μόνο κατάφεραν να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού μέσα στο διαθέσιμο όριο των 6 ημερών ή 150 ωρών.

Ο φετινός αγώνας σημαδεύτηκε από χιονοθύελλες τις πρώτες ημέρες του αλλά και πολύ κρύο. Ο TOR απαιτεί την συνεχόμενη κίνηση των αθλητών, μέρα και νύχτα, σε υψόμετρα μέχρι και 3300 μέτρα, αναγκάζοντάς τους να υπομείνουν την έλλειψη ύπνου προκειμένου να τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

Όπως όλοι οι συναθλητές της, η Ασημίνα πέρασε έξι νύχτες μέσα στα βουνά με το φως ενός φακού και με σύνολο τρεις ώρες ύπνο συνολικά, υπομένοντας την φυσική και πνευματική εξάντληση, υποφέροντας στο τέλος ακόμα και από παραισθήσεις. Ο TOR, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, δημιουργήθηκε το 2010 και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς παγκόσμια στο άθλημα του ορεινού τρεξίματος. Ο αγώνας έχει κυκλική διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό το ορεινό θέρετρο του Κουρμαγιέ στις πλαγιές του Λευκού Όρους, στα Ιταλογαλλικά σύνορα, στην κοιλάδα της Αόστα.

Η Ασημίνα Ιγγλέζου ξεκίνησε επαφή της με το άθλημα μόλις πριν από 5 χρόνια και πολύ γρήγορα περνούσε από τις μικρές δοκιμασίες σε δυσανάλογα μεγαλύτερες δημιουργώντας αίσθηση, ήταν όμως ένα κάλεσμα όπως θεωρεί η ίδια στον ανήσυχο χαρακτήρα της και στο πάθος της για την περιπέτεια.

Το 2017 έτρεξε στους επτά μεγαλύτερους και σημαντικότερους ελληνικούς ορεινούς αγώνες στο σχέδιο «Ultrasimina» και το 2018 διέσχισε σε 15 μέρες την Πίνδο από το Γράμμο στους Δελφούς, μια απόσταση 500 χιλιομέτρων πάνω στη ραχοκοκαλιά της μεγάλης οροσειράς. Το TOR ήταν ο στόχος της για το 2019 και τον πέτυχε χάρη στην σκληρή προετοιμασία και την αφοσίωση της σ αυτόν.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter