Καταζητείται 25 χρόνια για φόνο: Αμοιβή 123.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες (Photos-Video)

Καταζητείται 25 χρόνια για φόνο: Αμοιβή 123.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες (Photos-Video)

Έκκληση κάνουν οι αυστραλιανές και οι ελληνικές αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό του Τζέιμς Δαλαμάγκα, ενός από τους πλέον καταζητούμενους Αυστραλούς εγκληματίες που πιστεύεται ότι έχει διαφύγει στην Ελλάδα, ενώ δίνεται αμοιβή 123.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψή του. Σύμφωνα με την νομοθεσία, πλησιάζει η 25ετης προθεσμία παραγραφής των πράξεων του καταζητούμενου, οπότε και η οικογένειά του δολοφονημένου από τον Δαλαμάγκα, Γιώργου Γιαννόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα ελληνικά ζητώντας την βοήθεια του κόσμου.

Ο Τζέιμς Δαλαμάγκας

Ο Τζέιμς Δαλαμάγκας, γεννημένος στις 12/10/1970 καταζητείται για το θανατηφόρο μαχαίρωμα του Γιώργου Γιαννόπουλου από το Σίδνεϊ σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Belmore του Σίδνεϊ την Κυριακή, 25 Απριλίου 1999, προτού διαφύγει όπως πιστεύεται στην Ελλάδα, όπου και διαμένει σήμερα.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος

 

Σήμερα, καθώς πλησιάζει η προβλεπόμενη από την ελληνική νομοθεσία 25ετής προθεσμία παραγραφής, η αστυνομία απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες να τις προσκομίσει. Η αστυνομία και η οικογένεια του Γιώργου Γιαννόπουλου έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα ελληνικά ζητώντας τη στήριξη του κοινού.

Για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Τζέιμς Δαλαμάγκα προσφέρεται αμοιβή 200.000 δολαρίων Αυστραλίας – το ισοδύναμο περίπου 123.000 ευρώ – την οποία μπορούν να διεκδικήσουν άτομα εκτός Αυστραλίας.

Πώς μοιάζει ο καταζητούμενος Δαλαμάγκας

Ο Τζέιμς Δαλαμάγκας περιγράφεται ως μεσανατολικής/μεσογειακής εμφάνισης, ύψους περίπου 182 εκατοστών, με καστανά μαλλιά, καστανά μάτια και ένα τατουάζ με ελληνική επιγραφή στο δεξί του αντιβράχιο. Μπορεί να χρησιμοποιεί τα ονόματα «Τζέιμς», «Τζιμ», «Τιμ», «Δημήτριος», «Δημήτρης», «Μήτσος», «Τάκης», ή «Κάνης». Δεδομένου του χρόνου που έχει ζήσει στην Ελλάδα, ο Τζέιμς Δαλαμάγκας πιθανολογείται ότι μιλάει καλά ελληνικά.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας και η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες του Τζέιμς Δαλαμάγκα και μια απεικόνιση του πώς μπορεί να μοιάζει σήμερα, σε ηλικία 53 ετών.

Όσοι έχουν πληροφορίες που ενδέχεται να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Τζέιμς Δαλαμάγκα καλούνται να επικοινωνήσουν με την Ελληνική Αστυνομία καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter