Κατεπείγον πολυνομοσχέδιο «σκούπα» κατέθεσε νύχτα η κυβέρνηση (pdf)

Νύχτα κατέθεσε η κυβέρνηση πολυνομοσχέδιο "σκούπα" με τη μορφή του κατεπείγοντος

Παραβιάζοντας κάθε κανόνα καλής νομοθέτησης, όπως όριζε το νομοσχέδιο για το περιβόητο επιτελικό κράτος, η κυβέρνηση κατέθεσε νύχτα πολυνομοσχέδιο "σκούπα" με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Αυτό σημαίνει ότι το πολυνομοσχέδιο "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις" θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα και θα ψηφιστεί την Τρίτη.

Μάλιστα, οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν σχεδόν το σύνολο των τομέων κυβερνητικής ευθύνης θα αναγκάσουν σχεδόν σύσσωμη την κυβέρνηση να δώσει το "παρών" σε αυτήν τη fast track νομοθετική διαδικασία, γεγονός που προκαλεί το εύλογο ερώτημα γιατί τόση βιασύνη...

Να σημειωθεί στο πλαίσιο της πάγιας πλέον πρακτικής της κυβέρνησης για άρον - άρον νομοθέτηση, στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστούν και τα σχέδια νόμου για την ψήφο των αποδήμων, το σχέδιο "Ηρακλής" και την αναβάθμιση των F-16.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.