Κατεπείγουσα έρευνα για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου

Κατεπείγουσα έρευνα για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου

Κατεπείγουσα  έρευνα για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου της Energa παρήγγειλε με έγγραφο του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής

Στο στόχαστρο όσοι πιστοποίησαν την… αναπηρία του σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να του ανοίξει τις πόρτες της φυλακής.

Σύμφωνα με την παραγγελία :

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε, κατ’ άρθρο 30 παρ. 1 ΚΠΔ, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου, που κρατείτο για την υπόθεση “Energa-Hellas Power”».

Εντολή από την Εισαγγελέα Χαλκίδας

Στομεταξύ χθες, με απόφαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκίδας, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκατακρική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διενεργηθεί και πραγματογνωμοσύνη ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι ο Αριστείδης Φλώρος πάσχει με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% , όπως αναφέρει η βεβαίωση του ΚΕΠΑ. Η συγκεκριμένη έρευνα διατάχθηκε μετά από την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με την οποία χαρακτήριζε ευθέως την επίμαχη βεβαίωση του ΚΕΠΑ ως ποιόν ανίερης συμφωνίας , δηλαδή γνωμάτευση κατά παραγγελία με χρηματικό αντάλλαγμα.

Έτσι στην εισαγγελική παραγγελία διατάσσεται να διερευνηθεί αν στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν τελεστεί τα αδικήματα της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος των γιατρών του ΚΕΠΑ .Παράλληλα παραγγέλθηκε και ειδική πραγματογνωμοσύνη από ανεξάρτητο ειδικό πραγματογνώμονα στον Φλώρο για να πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αναπηρίας και σε ποιο ποσοστό φτάνει αυτή…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter