Κατέπεσαν οι κακουργηματικές διώξεις για τον Γιάννη Τσιρώνη

Κατέπεσαν οι κακουργηματικές διώξεις για τον Γιάννη Τσιρώνη

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ένας εκ των φερόμενων ως «ληστών του Διστόμου» Γιάννης Τσιρώνης για όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες και παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης Κωστής Παπαδάκης πρόκειται για «έναν ακόμα δικαστικό θρίαμβο για τον Γρηγόρη Τσιρώνη» καθώς καταδικάστηκε μόνο για δύο ελαφριά πλημμελήματα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, ενώ ήδη έχει ασκήσει έφεση.

Η δίκη είχε ξεκινήσει τον Μάιο του 2018 και έληξε χθες στις 29 Ιουνίου 2020 με συνολικά 11 κατηγορούμενους. Σύμφωνα με τον Παπαδάκη, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση (Ε.Α.),

«Από αυτό και μόνο χάθηκε κάθε αξιοπιστία στο εγχείρημα, το οποίο μάλιστα ο Δ/ντης της ΔΑΕΕΒ αρνήθηκε να στηρίξει, αποφεύγοντας να εμφανισθεί στη δίκη που είχε κληθεί ως μάρτυρας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση ενώ επισημαίνεται πως «αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής και των ασφαλίτικων υπηρεσιών των τελευταίων ετών, η οποία προσπάθησε να συνδυάσει την απόδοση δεκάδων ανεξιχνίαστων ληστειών τραπεζών, αρπαγών, κατοχής οπλισμού, διακεκριμένων κλοπών Ι.Χ. και άλλων συναφών πράξεων σε ποινικούς δράστες μερικών από αυτές μαζί με συνήθεις υπόπτους από τον αναρχικό χώρο, καθώς και σε μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», να συνδέσει την δράση του τελευταίου με την διενέργεια όλων αυτών των αξιόποινων πράξεων και βέβαια να αποδώσει ενιαία σε όλους κατηγορίες ένταξης σε εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση.

Κεντρικός στόχος στον σχεδιασμό της σκευωρίας αυτής ήταν ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ένας από τους πιο γνωστούς συνήθεις ύποπτους της μεταπολίτευσης, στιγματισμένος ήδη από το 2006 ως μέλος της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα» και αργότερα (2009) επικηρυγμένος με 600.000 € από τον τότε και τώρα Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Όπως αναφέρει ο Παπαδάκης, «ο Τσιρώνης αθωώθηκε αμετάκλητα ήδη από το 2016 ομόφωνα και πανηγυρικά σε δύο δίκες για τις υποθέσεις των ληστών με τα μαύρα, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να απαλλαγεί από το κυνήγι των ασφαλίτικων υπηρεσιών. Αντί για τη συγνώμη του κράτους αντιμετώπισε την εκδικητικότητά του αφού με την αθώωσή του το εξέθεσε. Ετσι, παρότι έμεινε προφυλακισμένος έναν χρόνο άδικα, στην διάρκεια του χρόνου αυτού (Ιούνιος 2015 – Ιούνιος 2016) φιλοτεχνήθηκε από τη Δ.Α.Ε.Ε.Β. η καινούργια δικογραφία που έληξε χθες, η οποία του απέδωσε 72 (!!!) κακουργηματικές και συναφείς κατηγορίες και στάθηκε αιτία να συκοφαντηθεί ξανά, να μείνει 18 μήνες ακόμα (Ιούνιος 2016 – Δεκέμβριος 2017) προφυλακισμένος, ενώ και μετά τη λήξη του 18μηνου τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και αργότερα σε ασφυκτικούς περιοριστικούς όρους, όπως έξι φορές εμφάνιση τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση απομάκρυνσης από τον νομό Αττικής, απαγόρευση διανυκτέρευσης εκτός κατοικίας κ.λ.π.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter