Κατερίνα Παπακώστα: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβει την ατζέντα του για Οικονομία, Εργασιακά και Ασφαλιστικό

Κατερίνα Παπακώστα: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβει την ατζέντα του για Οικονομία, Εργασιακά και Ασφαλιστικό

«Μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου 2018 η χώρα άρχισε σιγά-σιγά να στέκεται πάλι στα πόδια της»: αυτό υπογραμμίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

Ταυτοχρόνως εξαπολύει επίθεση στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζοντας πως η ίδια ήταν η πρώτη, όπως αναφέρει, που «προειδοποίησα ότι ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει κρυφή ατζέντα για την Οικονομία και για τα κοινωνικά δικαιώματα», για να προσθέσει: «Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί λόγω της προεκλογικής περιόδου να μην δείξει την ατζέντα που έχει για την Οικονομία, τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό».

Ερωτηθείσα  για το ποιο, κατά την άποψή της, είναι το κεντρικό διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, η κυρία Παπακώστα-Σιδηροπούλου υπογραμμίζει τη διαρκή στήριξή της «στις πολιτικές που στοχεύουν στην στήριξη και ενίσχυση των πλέον αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».

Στα θέματα ασφάλειας, η αρμόδια υφυπουργός σημειώνει ότι «στην Ευρώπη το ζήτημα της Ασφάλειας ενώνει, δεν διχάζει και μάλιστα για μικροκομματικές σκοπιμότητες, όπως γίνεται στην Ελλάδα». Εν τέλει, «αυτό που κάνουμε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να μην βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά να τα αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά ώστε όλες οι γειτονιές της Αθήνας να είναι πραγματικά ασφαλείς».

Στο ζήτημα της σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, εστιάζει στην πρόταση της Νέας Ελληνικής Ορμής, στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Συντάγματος, κατάργησης της επιλογής των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων από το Υπουργικό Συμβούλιο και ανάθεσης της επιλογής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τέλος, ερωτηθείσα για τις γερμανικές αποζημιώσεις απαντά: «Πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμίζεται από την αντιπολίτευση με άλλοθι ότι εγείρεται από την κυβέρνηση λόγω προεκλογικής περιόδου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter