Κατερίνα Ζουμή: Η δυσανεξία της νέας γενιάς στη Δεξιά

Κατερίνα Ζουμή: Η δυσανεξία  της νέας γενιάς  στη Δεξιά

Η φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, ΕΚΠΑ, διαπιστώνει ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε όσα ζητάει η νεολαία είναι η βάρβαρη καταστολή.

Το πρώτο lockdown τηρήθηκε σε όλη τη χώρα ειδικά από τους νέους. Τότε ρίζωσε µέσα µας ο φόβος για τις οικογένειές µας, τους φίλους µας, την προσωπική µας υγεία. Φτάσαµε στο καλοκαίρι, δόθηκε η άδεια για άνοιγµα ξενοδοχείων και λοιπών επιχειρήσεων. Και ήρθε το φθινόπωρο. Κι έπρεπε να φοράµε µάσκα στα σουπερµάρκετ. Και µετά στα ταξί. Και µετά στα καταστήµατα. Και δεν καταλαβαίναµε τι είχε αλλάξει. Νησιά µπήκαν σε lockdown. Καταστήµατα έκλεισαν. Ανθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Και µπήκαµε πάλι σε περιορισµό. Ενώ κρουαζιερόπλοια φιγουράριζαν στην Πάρο και οι πτήσεις συνεχίζονταν κανονικά.

Και ενώ δεν είχαµε εµπεδώσει ακόµη τι συνέβη, µας είπαν ότι φταίµε εµείς. Που πίνουµε έως αργά, που µαζευόµαστε µετά τις 12 στις πλατείες, που έχουµε το θράσος να ζητάµε τα αυτονόητα. Στο µεταξύ τα λεωφορεία ήταν ακόµη γεµάτα τα πρωινά, τα σχολεία ήταν πήχτρα, οι γιαγιάδες ακόµη ποδοπατούνταν στις λαϊκές και οι παπάδες ακόµη λειτουργούσαν στις εκκλησίες. Και κάπου εκεί το πράγµα άρχισε να στραβώνει. Αρχισε να φιγουράρει για άλλη µια φορά στις οθόνες, τις φυλλάδες και στα ραδιόφωνα η ατοµική ευθύνη. ∆ηµοσιογράφοι ειρωνεύονται ηλικιωµένους που δεν θέλουν να κλειστούν σε ένα διαµέρισµα και βγαίνουν βόλτα µε τη µάσκα. Κόβονται πρόστιµα σε άστεγους επειδή είναι στον δρόµο µετά τις εννιά. Καθηµερινά συλλαµβάνονται νέοι χωρίς λόγο. Στις 7 Οκτωβρίου όταν ο κόσµος µαζεύτηκε έξω από το εφετείο µε µάσκες για να ακούσει την καταδικαστική απόφαση για την ακροδεξιά πνίγηκε στα δακρυγόνα.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά του λόγου που οι νέοι απωθούνται από τη ∆εξιά. Γιατί η νέα γενιά, η γενιά της κρίσης και της τεχνολογίας, δεν ξεγελιέται από τη ρατσιστική προπαγάνδα. ∆εν πλανάται από δηµαγωγούς που υπόσχονται καλύτερες µέρες ούτε θέλει να ζήσει καλύτερες µέρες σε βάρος συνανθρώπων της. Η νέα γενιά δεν γουστάρει κερδοσκοπικούς νόµους και απαγορεύσεις, έχει κουραστεί να ακούει ότι δεν υπάρχουν προϋπολογισµοί για την παιδεία της ενώ την ίδια ώρα η Ελληνική Αστυνοµία αγοράζει στόλο καινούργιων Peugeot.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter