Κατέρρευσε ταβάνι στις Εστίες του ΕΚΠΑ (Photos)

Κατέρρευσε ταβάνι στις Εστίες του ΕΚΠΑ (Photos)

Νέο κατάρρευση οροφής σε δημόσιο κτίριο σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ). Για ακόμα μια φορά, δεν υπάρχουν θύματα μοναχά από τύχη και όχι από την επιμελή δουλειά των κρατικών υπηρεσιών. Πρόκειται για τον χώρο του Αναγνωστηρίου των εστιών και όπως βλέπουμε έχει καταρρεύσει και το ταβάνι και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα αν πέσουν πάνω σε ανθρώπινα σώματα, όπως δοκοί, σίδερα και φώτα.

Ακολουθεί η καταγγελία που δημοσίευσε η συλλογικότητα «Ελεύθερη Εδραση Μηχανολόγων», η οποία συμμετέχει στην ΑΡ.ΕΝ.:

Όποιος/α επιχειρήσει να μπει στο αναγνωστήριο των φοιτητικών εστιών του ΕΚΠΑ σήμερα, θα αντικρίσει αυτή την εικόνα. Μια εικόνα που έρχεται να συμπληρώσει τα σκηνικά εγκατάλειψης που αντιμετωπίζουν οι φοιτήτριες καθημερινά στις σχολές τους, με την κυβέρνηση να μην ενδιαφέρεται να δώσει ούτε ευρώ για τις υποδομές στις οποίες καθημερινά βρίσκονται εκατοντάδες φοιτητές, και τις οποίες οποίος επισκεφθεί, μπορεί και να κινδυνεύει η ζωή του. Γιατί η νεολαία δεν είναι σίγουρη αν θα καταφέρει να επιβιώσει μπαίνοντας σε ένα τρένο, αν θα καταφέρει να περάσει ένα καλοκαίρι χωρίς να καεί, αν θα μπορέσει να διαβάσει σε ένα αναγνωστήριο χωρίς να τραυματιστεί από την πτώση ενός ολόκληρου μέρους του ταβανιού.

Επί μήνες, η κυβέρνηση ανέπτυσσε στη ρητορική της την μεγαλειώδη θέληση για τη δημιουργία βιβλιοθηκών στα πανεπιστήμια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλείσιμο κατάληψης στο ΑΠΘ και την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων, με ακριβώς αυτή την πρόφαση. Βλέπουμε καθημερινά ότι τα σχέδια της είναι ακριβώς τα αντίθετα. Η υποβάθμιση του δημοσίου και δωρεάν πανεπιστημίου μέσω της διαρκούς υποχρηματοδότησης, ούτως ώστε να φτιαχτεί το εύφορο πεδίο για την νομιμοποίηση της κατάργησης του άρθρου 16, για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, για την αλλαγή του χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Το επόμενο διάστημα, η νεολαία με τους αγώνες της θα υπερασπιστεί το ποιοτικό δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, ενάντια σε όλα τα καταστροφικά για αυτό σχέδια της κυβέρνησης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter