Κατέρρευσε το σύστημα υγείας της Ελβετίας - Ζητά από τους ασθενείς να αποφασίσουν αν θέλουν να ζήσουν

Αν και το ελβετικό σύστημα υγείας θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου, εντούτοις η πανδημία το έχει γονατίσει αφού πλέον δεν υπάρχει χωρητικότητα στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, η Ελβετική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (SGI) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι και οι 876 ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα έχουν πλέον γεμίσει. Δεδομένου ότι δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα, ζητά από τους πολίτες της χώρας πέρα από το να είναι περισσότερο υπεύθυνοι, να αποφασίσουν οι ίδιοι αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση που νοσούν βαριά.

Η εταιρεία λοιπόν, συμβουλεύει εκείνους που νοσούν βαριά να αποφασίσουν μέσω διαθήκης αν θέλουν αν νοσηλευτούν σε περίπτωση που νοσήσουν βαριά ή να αποφασίσουν οι συγγενείς τους, αν θέλουν ή όχι να ληφθούν μέτρα που να παρατείνουν τη ζωή σε περίπτωση που νοσούν βαριά.

«Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι οι συγγενείς σας, αλλά και οι ομάδες που απαρτίζουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας θα αποφασίσουν, για το αν η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σύμφωνα με τις επιθυμίες του κάθε ασθενούς», αναφέρει η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.