Κατέθεσαν στα… μουλωχτά το σαββατοκύριακο το κρίσιμο σχέδιο νόμου για τη ΔΕΗ

Κατέθεσαν στα… μουλωχτά το σαββατοκύριακο το κρίσιμο σχέδιο νόμου για τη ΔΕΗ

«Ευέλικτες» προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, με ατομικές συμβάσεις, χτύπημα του εργασιακού καθεστώτος της σταθερής εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων, δύο κατηγορίες εργαζομένων, αλλά και τιτλοποίηση οφειλών και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε “στα μουλωχτά” το υπουργείο Ενέργειας, προς δημόσια διαβούλευση. 

«Κρύβουν την κατάθεση του σχεδίου νόμου μέσα στο Σαββατοκύριακο και το εισάγουν σε Επιτροπή ενώ συνεδριάζει η Ολομέλεια για το Σύνταγμα. Στα κρυφά και με παραβίαση όλων των κανόνων δημοκρατίας και δεοντολογίας” τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας με νόημα ότι “αυτό το επιτελικό κράτος όλο εκπλήξεις είναι”!

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου:

«Κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή, Παρασκευή δλδ μετά τις 11 το βράδυ, το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ και την ΔΕΠΑ

Το νομοσχέδιο που καταργεί το ΑΣΕΠ στη ΔΕΗ, ανοίγει την πόρτα για ρουσφέτια και προσλήψεις, για ατομικές συμβάσεις των 650 ευρώ, για γαλάζια golden boys με παχυλούς μισθούς και για πώληση των δικτύων φυσικού αερίου, ενός δηλαδή φυσικού μονοπωλίου.

Το νομοσχέδιο θα μπει σε Επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα στη μία, ενώ από τις δέκα το πρωί θα έχει ξεκινήσει η Ολομέλεια της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Κρύβουν την κατάθεση του σχεδίου νόμου μέσα στο Σαββατοκύριακο και το εισάγουν σε Επιτροπή ενώ συνεδριάζει η Ολομέλεια για το Σύνταγμα. Στα κρυφά και με παραβίαση όλων των κανόνων δημοκρατίας και δεοντολογίας.

Αυτό το επιτελικό κράτος όλο εκπλήξεις είναι!

Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η πολιτική. Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχει αυτή η κυβέρνηση!»

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter