«Κατεβάζουν» τον Πύρρο χωρίς να τον ρωτήσουν!

«Κατεβάζουν» τον Πύρρο χωρίς να τον ρωτήσουν!

Η ΝΔ διαδίδει ότι έκλεισε τον Πύρρο Δήμα για το επικρατείας, αλλά ο ίδιος δεν έχει ιδέα

«Εκλεισε η υποψηφιότητα του Πύρρου Δήμα, κατεβαίνει με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο επικρατείας» έγραψαν και ξανάγραψαν οι «πετσωμένες» ιστοσελίδες, μερικές από τις οποίες έχουν ισχυρές προσβάσεις στη ΝΔ. Τρέξτε λοιπόν να ψηφίσετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού στο πλευρό του στέκονται οι ολυμπιονίκες καθώς και οι μετανάστες! Είναι όμως έτσι; Οσοι έκαναν τον κόπο να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τον Πύρρο Δήμα ξέρουν ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή επαφή με το κυβερνητικό στρατόπεδο. Η «γαλάζια» ασέβεια προς τον τετράκις ολυμπιονίκη είναι βάναυση και η υπόθεση μπορεί να γίνει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Ο Πύρρος έχει συμβόλαιο ως τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας άρσης βαρών των ΗΠΑ μέχρι τον Ιούλιο του 2024 και δεν σκοπεύει να απεμπλακεί πρόωρα. «Μετά το Παρίσι βλέπουμε» λέει στους φίλους του. Οι επόμενες ευρωεκλογές, που θα γίνουν λίγες εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ίσως αλλάξουν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις προσωπικές του φιλοδοξίες. «Φεύγεις από την Ελλάδα, φεύγεις από το κάρβουνο» έλεγε σε πηγαδάκι.

Ο Πύρρος Δήμας βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Αργεντινή, σε προπονητικό καμπ με τους Αμερικανούς αθλητές. Η θητεία του στην ομοσπονδία των ΗΠΑ ξεκίνησε το 2017 και θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη. Η εργασιακή σχέση θα συνεχιστεί και μετά το 2024 εφόσον ο ίδιος το θελήσει.

Ο 51χρονος Πύρρος ζει σε μεγάλο βαθμό εκτός Ελλάδας (αν και παραμένει πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών), ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά του σπουδάζουν σε καλά αμερικανικά κολέγια. Στην Αθήνα παραμένει ο έφηβος γιος του Νικόλας, 14 ετών, τον οποίο ωστόσο ο ολυμπιονίκης θεωρεί βασική προτεραιότητα στη ζωή του για τα επόμενα χρόνια. Ο Πύρρος, που χήρεψε το 2018, σχετίζεται με παλαίμαχη Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένη πληροφορία, δεν υπήρξε καμία κρούση από τη Νέα Δημοκρατία ούτε προσωπικά ούτε μέσω τρίτων. Ο Πύρρος ταξίδεψε στη Χειμάρρα μαζί με τον Μητσοτάκη σε ρόλο άτυπου οικοδεσπότη όταν ο πρωθυπουργός επιχείρησε άνοιγμα προς τους Βορειοηπειρώτες, αλλά οι δυο τους δεν συζήτησαν πιθανή συνεργασία. Η «διαρροή» περί συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου αποτελεί μάλλον ευσεβή πόθο της ΝΔ και άτσαλη απόπειρα για άγρα ψήφων παρά ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμας υπήρξε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου το 201215 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας. Ο ίδιος πικράθηκε πολύ με τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε από την Αριστερά, αφού το πολιτικό κλίμα της εποχής ήταν φορτισμένο και το ΠΑΣΟΚ (που κατακρημνίστηκε στο 13% από το 44% του 2009) είχε συνδεθεί άρρηκτα με τα μνημόνια και την επιτροπεία. Σχετική πικρόχολη αναφορά υπάρχει και στην πρόσφατη αυτοβιογραφία του, «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα».

Στις επόμενες εκλογές, το 2015, το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και ο Πύρρος δεν εκλέχτηκε βουλευτής στη δύσβατη Β΄ Αθηνών. Τα καλά λόγια με τα οποία μίλησε για τον Κυρ. Μητσοτάκη σε ανύποπτο χρόνο (το 2016 στην «Καθημερινή») και η ενόχληση που εξέφρασε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την περικοπή της χρηματοδότησης της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών μας κάνουν να υποψιαζόμαστε ότι ίσως υπάρχει χαραμάδα μελλοντικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Οχι όμως για τις εκλογές που έρχονται, αφού προτεραιότητα του Πύρρου είναι η προετοιμασία της εθνικής ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter