Κατεχόμενα: Νίκησε ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Τατάρ – Αρνητική εξέλιξη εκτιμά το ΑΚΕΛ

Κατεχόμενα: Νίκησε ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Τατάρ – Αρνητική εξέλιξη εκτιμά το ΑΚΕΛ

Ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων. Ο “εκλεκτός” του Ταγίπ Ερντογάν. Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74% έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί. 

Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με το 100% των εκλογικών τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί.

Yπονοούμενα Ακιντζί

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των «εκλογών» στα Κατεχόμενα, ο ηττηθείς κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί άφησε υπονοούμενα για τη διαδικασία και κατέδειξε ότι η “εκλογή” του Ερσίν Τατάρ «είναι μια επιλογή που δεν έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες».

Ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και έδωσε συγχαρητήρια «σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα». Σημείωσε, επίσης, ότι η επόμενη περίοδος θα είναι το τέλος της 45χρονης πορείας του στην πολιτική ζωή των κατεχομένων.

Είναι φανερό από τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί ότι με τα συγχαρητήρια σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα, εννοεί την ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας και προσωπικά τον Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΚΕΛ: Αρνητική εξέλιξη η εκλογή Τατάρ

Η εκλογή Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας συνιστά αρνητική εξέλιξη, έχοντας υπόψη τις θέσεις του στο Κυπριακό. Ανεξαρτήτως τούτου, ενόψει του γεγονότος ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ αρκετές φορές έχει επαναλάβει την πρόθεσή του να αναλάβει προσπάθεια για αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων, η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να μείνει προσηλωμένη και συνεπής στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Το ΑΚΕΛ θα προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter