Κατεχόμενη Μελιτόπολη: Φοβούνται επιστράτευση οι Ουκρανοί

Κατεχόμενη Μελιτόπολη: Φοβούνται επιστράτευση οι Ουκρανοί

Έπειτα από το δημοψήφισμα για ένταξη στη Ρωσία, οι Ουκρανοί στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Μελιτόπολη φοβούνται ότι θα στρατολογηθούν από τη Μόσχα. Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο εξορισθείς δήμαρχος της πόλης, ορισμένοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα με την απειλή όπλου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δήμαρχος Ιβάν Φεντόροφ δήλωσε ότι έχει κλείσει η τελευταία επίσημη δίοδος που οδηγεί από τη Μελιτόπολη σε εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία και ότι οι ανησυχίες των κατοίκων έχουν αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε η ψηφοφορία στο τετραήμερο δημοψήφισμα την Παρασκευή.

Η Μελιτόπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ήταν μια από τις πρώτες πόλεις που εισέβαλε η Ρωσία τον Φεβρουάριο. Είναι μια από τις τέσσερις περιοχές όπου διενεργούνται «ψευδοδημοψηφίσματα», όπως τα χαρακτηρίζει το Κίεβο.

Ο Φεντόροφ δήλωσε πως πιστεύει ότι ο βασικός λόγος για τη διενέργεια των δημοψηφισμάτων είναι για να δοθεί στη Μόσχα η δυνατότητα να στρατολογήσει Ουκρανούς ύστερα από την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση την περασμένη εβδομάδα.

Η ψηφοφορία γίνεται εξαναγκαστικά μπροστά σε άνδρες με όπλα,όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για ολόκληρες τις οικογένειές τους δήλωσε ο Φεντόροφ.
Ο Φεντόροφ δήλωσε ότι η δίοδος μέσω του περάσματος Βασιλίφκα, ο μόνος επίσημος τρόπος για να φτάσει κανείς σε εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο, έχει κλείσει για άνδρες ηλικίας 18-35 ετών για τέσσερις ημέρες και ήταν εντελώς κλειστή χθες, αν καιτο Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να εξακριβώσει την κατάσταση στο συγκεκριμένο πέρασμα ή γενικότερα στη Μελιτόπολη.

Τέλος, το ρωσικό Κοινοβούλιο ενδέχεται να προχωρήσει στην επισημοποίηση των προσαρτήσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter