Καθ’ οδόν προς το Κίεβο Ντράγκι, Σολτς και Μακρόν

Καθ’ οδόν προς το Κίεβο Ντράγκι, Σολτς και Μακρόν

Σε ειδικό τρένο με κατεύθυνση προς το Κίεβο επιβιβάστηκαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι όπως μετέδωσαν σήμερα ιταλικά και γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τραίνο στην Πολωνία και αναμένεται να φτάσουν αργότερα σήμερα το πρωί στο Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τραίνο.

 

Στο Κίεβο, σύμφωνα με το ZDF, ο κ. Σολτς, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι θα έχουν αργότερα σήμερα Πέμπτη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη ότι έχει προσκληθεί στις προσεχείς συνόδους κορυφής της Ομάδας των Επτά και του ΝΑΤΟ.

Σε αναλυτικό της άρθρο, η ιταλική εφημερίδα Il Giornale, του ομίλου Μπερλουσκόνι, γράφει σήμερα ότι θα είναι μια επίσκεψη η οποία πρόκειται να μείνει στην Ιστορία καθώς θα σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Πούτιν με μια απτή πράξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ρώμης, η επίσκεψη αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα ώρες, με μια τεράστια προσπάθεια, από μέρους των μυστικών υπηρεσιών των τριών ευρωπαϊκών χωρών, να εγγυηθούν την ασφάλεια των ηγετών τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter