Καθαρά Δευτέρα: Καιρός για χαρταετό με κοντομάνικα αλλά από το βράδυ βροχές

Καθαρά Δευτέρα: Καιρός για χαρταετό με κοντομάνικα αλλά από το βράδυ βροχές

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τοπικές βροχές από το βράδυ προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι ανεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Οι μετεωρογολικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το βραδύ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το βραδύ θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βραδύ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελαχίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βραδύ θα αυξηθούν. Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Χαλάει ο καιρός από αύριο

Την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες εντάσεων έως 10 μποφόρ και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Την Τετάρτη η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, αλλά βαθμιαία ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί και τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Κρήτη, σύμφωνα με το EAA-meteo θα εκδηλωθούν και πάλι κατά τόπους έντονα φαινόμενα, την Τρίτη κυρίως στα δυτικά και την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, θα είναι πρόσκαιρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter