Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα (Χάρτες)

Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα (Χάρτες)

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή 14/03 με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ την Καθαρά Δευτέρα πέραν του άστατου καιρού θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, δημιουργώντας προβλήματα σε στεριά και θάλασσα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που θα εκδηλωθούν ανά ημέρα.

Το Σάββατο 13/03 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και ισχυρούς δυτικούς ανέμους στα νοτιότερα πελάγη.

Την Κυριακή 14/03 ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα 15/03 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι  δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις που από τις μεσημεριανές ώρες θα φτάνουν κατά τόπους τα 8-9 μποφόρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter