Καθαρές οι παραλίες της Ηλείας: Κόντρα στα fake news και τις ανυπόστατες φήμες που επιχειρούν να δυσφημήσουν την περιοχή

Καθαρές οι παραλίες της Ηλείας: Κόντρα στα fake news και τις ανυπόστατες φήμες που επιχειρούν να δυσφημήσουν την περιοχή

Με fake news και ανυπόστατες φήμες που διαδίδουν μέσω Διαδικτύου επιχειρούν κάποιοι τις τελευταίες ώρες να χαρακτηρίσουν ως ακατάλληλες τις πολυσύχναστες παραλίες της Ηλείας, προκαλώντας σύγχυση και προβληματισμό στους πολίτες.

Από κανέναν φορέα, Λιμεναρχείο, Διεύθυνση Υδάτων, Υγειονομικό, Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει καμία απολύτως προειδοποίηση περί ακαταλληλότητας των παραλιών της Ηλείας σε Κουρούτα, Κυλλήνη, Καϊάφα κλπ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος μιλώντας σήμερα στο www.apokalypseis.com ανέφερε κατηγορηματικά ότι οι τελευταίες μετρήσεις που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν δείχνουν να υπάρχει πρόβλημα σε κάποια παραλία της Ηλείας. Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα ξαναγίνουν και νέες μετρήσεις .

Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε τις σχετικές φήμες ως αθλιότητες… που έχουν σαν αποκλειστικό σκοπό να πλήξουν τον τουρισμό της περιοχής και να προκαλέσουν σύγχυση και πανικό στους κατοίκους.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έδωσε στην δημοσιότητα και τις τελευταίες αναλύσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, ζήτησε να σταματήσει η παραφιλολογία περί μόλυνσης στη θάλασσα και η δυσφήμηση της Κουρούτας.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος από κοινού με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση προχώρησαν σε Συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από το Τμήμα Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, όπου δείχνουν ότι τα νερά της Κουρούτας είναι πεντακάθαρα και απολύτως ασφαλή για κολύμβηση.

Μάλιστα, το δείγμα το οποίο αναλύθηκε και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σήμερα, έχει συλλεχθεί από την αρμόδια υπηρεσία την περασμένη Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019. Το εν λόγω δείγμα δείχνει ότι οι δείκτες δεν έχουν αλλάξει σε κανένα σημείο σε σχέση με το δείγμα του Μαΐου του 2019 και τα νερά της Κουρούτας παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση.

Για το θέμα ρωτήθηκε και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Μάρθα Κόλια η οποία υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες η ενδείξεις μέσα από αναλύσεις ότι κάποια παραθαλάσσια περιοχή της Ηλείας έχει πρόβλημα.

Πηγή: apokalypseis.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter