“Καθαρή εντολή” ζητάει η Γεννηματά

“Καθαρή εντολή” ζητάει η Γεννηματά

Για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πρωτεύον ζήτημα είναι η ανάδειξη του επικεφαλής

«Καθαρή εντολή» στις εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ζητεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξή της στην εφημερίδα “Μακεδονία”.

«Ενώνουμε και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε το ρεύμα πλειοψηφίας που θα στηρίξει την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτούν οι προοδευτικοί πολίτες. Σε αυτούς απευθυνόμαστε με την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης. Όσο με αφορά, για την επιτυχία αυτού του στόχου και τις απαραίτητες αλλαγές και ανατροπές στην πολιτική και στη χώρα ζητώ καθαρή εντολή», τονίζει η κ. Γεννηματά.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε πρώτα να δημιουργηθεί ο νέος φορέας και μετά να αναδειχθεί ο επικεφαλής του, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «δεν είμαστε στο ξεκίνημα αλλά στο τέλος μιας διαδρομής», καθώς όπως εξηγεί, ο νέος φορέας έχει προταθεί με βάση σαφές ιδεολογικό στίγμα, πολιτική ταυτότητα, προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο.

Κάνει λόγο για φιλοκυβερνητική πτέρυγα στη ΝΔ, «που συγκυβερνά αποφασιστικά μέσω απεσταλμένων και αντιπροσώπων (…) με αντάλλαγμα το ξέπλυμα των ευθυνών για την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία».

Η κ. Γεννηματά κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει και επιβραδύνει την ανάπτυξη, με την αντίληψη της, τη νοοτροπία της και με τις αποφάσεις της», συμπληρώνοντας πως «η κυβερνητική πολιτική είναι μία “φούσκα” έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Ο χρόνος τους τελειώνει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter