«Καθάρισαν» οι αλλαγές, ιστορική νίκη για Αυστρία (3-1) επί της Β. Μακεδονίας

«Καθάρισαν» οι αλλαγές, ιστορική νίκη για Αυστρία (3-1) επί της Β. Μακεδονίας

Η Αυστρία μπήκε με το δεξί στο Euro 2020, επικρατώντας με 3-1 της Β. Μακεδονίας στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου. Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε ισόπαλο (1-1) και η νίκη ήρθε για τους Αυστριακούς με γκολ των Μίχαελ Γκρέγκοριτς και Μάρκο Αρναούτοβιτς, οι οποίοι είχαν μπει ως αλλαγή στο 58’. Αυτή είναι και η πρώτη τους νίκη σε τελική φάση πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι νικητές μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 18’. Ο Σάμπιτσερ από τα αριστερά έβγαλε εξαιρετική σέντρα, στην πορεία της μπάλας πετάχθηκε ο Λάιμερ, ο οποίος με εναέριο πλασέ νίκησε από κοντά τον Ντιμιτριέφσκι (1-0). O σκόρερ σήκωσε φανέλα με αναγραφόμενο περιεχόμενο: «Έρικσεν, μείνε δυνατός».

Στο 22’ ο Σάμπιτσερ έβγαλε νέα σέντρα, ο Κάλαϊτζιτς έκανε την προβολή, ωστόσο ο Ντιμιτριέφσκι απέκρουσε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Η Β. Μακεδονία ισοφάρισε στο 28’. Μετά από καραμπόλες και κακή συνεννόηση των Μπάχμαν –Χιντερέγκερ, η μπάλα στρώθηκε στον Πάντεφ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το δώρο των αντιπάλων του και έκανε το 1-1. Ο Πάντεφ σε ηλικία 37 ετών και 321 ημερών έγινε ο 2ος γηραιότερος σκόρερ στη διοργάνωση, πίσω μόνο απ’ τον Αυστριακό Ίβιτσα Βάστιτς που σκόραρε το 2008 κόντρα στην Πολωνία σε ηλικία 38 ετών και 257 ημερών.

Στο 63’ η Β. Μακεδονία έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά στην ίδια φάση δεν μπόρεσαν να σκοράρουν οι Νικόλοφ, Πάντσεφ.

Στο επόμενο λεπτό απείλησαν οι Αυστριακοί με τον Ντιμιτριέφσκι να αποκρούει δύσκολα την κεφαλιά του Αρναούτοβιτς.

Η Αυστρία πήρε κεφάλι στο σκορ και πάλι στο 78’. Ο Αλάμπα έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ο Γκρέγκοριτς με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 89’. Ο Λάινερ «τσίμπησε» την μπάλα για τον Αρναούτοβιτς, ο οποίος κέρδισε την κόντρα, απέφυγε και τον Ντιμιτριέφσκι και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Ο Σουηδός διαιτητής Αντρέας Έκμπεργκ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Λάινερ, Τραϊκόφσκι, Αλιόσκι.

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς (46’ Λίενχαρτ), Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Μπαουμγκάρτνερ (58’ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (93’ Μπαουμγκάρτλινγκερ), Σλάγκερ

(Ιλσάνκερ), Αλάμπα, Σάμπιτσερ, Κάλαϊτζιτς (58’ Αρναούτοβιτς).

Βόρεια Μακεδονία (Ιγκόρ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Νικόλοφ (64’ Μπεϊτουλάι), Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μούσλιου (86’ Ριστόφσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (82’ Τρισκόφσκι), Αντέμι, Ελμάς, Πάντεφ, Τραϊκόφσκι (64’ Κοσταντίνοφ).

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter