«Καθαριστήριο του Πάπα» για τους άστεγους και τους φτωχούς!

«Καθαριστήριο του Πάπα» για τους άστεγους και τους φτωχούς!

Αρχίζει να λειτουργεί σήμερα το λεγόμενο «καθαριστήριο του πάπα», ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο κέντρο της Ρώμης, στο οποίο άστεγοι πολίτες, αλλά και άνθρωποι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, θα μπορούν να πλένουν, να στεγνώνουν και να σιδερώνουν τα ρούχα τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην υπηρεσία του Βατικανού που ασχολείται με αγαθοεργίες στην περιοχή της Αιώνιας Πόλης, και η οποία εξαρτάται απευθείας από τον πάπα Φραγκίσκο. Ο ιταλικός τύπος τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό δίδεται ουσιαστική συνέχεια στο ‘Αγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο οργανώθηκε το 2016 και ήταν αφιερωμένο στην ευσπλαχνία και την ισχύ του ελέους. Tην πρακτική εφαρμογή του σχεδίου ανέλαβε η καθολική εθελοντική κοινότητα του αγίου Αιγιδίου, μέσα στους χώρους του πρώην νοσοκομειακού συγκροτήματος «Σαν Γκαλλικάνο», στην παραδοσιακή συνοικία Τραστέβερε.

Σύντομα πρόκειται να προστεθούν στο καθαριστήριο ένα κουρείο, ένας χώρος εξοπλισμένος με ντουζιέρες, κέντρο διανομής ρουχισμού και τροφίμων και σειρά εξωτερικών ιατρείων. Τα έξι πλυντήρια, τα έξι στεγνωτήρια και τα σίδερα που θα χρησιμοποιούνται στους χώρους του Σαν Γκαλλικάνο δωρήθηκαν από γνωστή εταιρία η οποία παράγει ηλεκτρικά σκεύη. Παράλληλα, ένας άλλος μεγάλος βιομηχανικός όμιλος προσφέρθηκε να διαθέσει δωρεάν, και σε μόνιμη βάση, σαπούνια για απορρυπαντικά για τα ρούχα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter