Κάθε αντίμετρο και ένα άρθρο αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο – Στο μαρτύριο του «Όχι» θα υποβάλλει η Κυβέρνηση τη ΝΔ

Κάθε αντίμετρο και ένα άρθρο αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο – Στο μαρτύριο του «Όχι» θα υποβάλλει η Κυβέρνηση τη ΝΔ

Στο «μαρτύριο» των «Όχι» θα υποβάλλει η Κυβέρνηση την Αντιπολίτευση αφού σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου αποφασίσθηκε στο νομοσχέδιο για την τεχνική συμφωνία που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή κάθε «αντίμετρο» – θετικό μέτρο να είναι και ένα άρθρο.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φέρει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ η οποία έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει συνολικά τη συμφωνία συνεπώς και τα λεγόμενα αντίμετρα. Παράλληλα, βέβαια να αναδείξει όσο πιο έντονα μπορεί την άρνηση της αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε ότι στα λεγόμενα θετικά μέτρα συμπεριλαμβάνονται η επιδότηση ενοικίου, η αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, η αύξηση των σχολικών γευμάτων, η συμμετοχή όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κατάργηση ή μείωση με εισοδηματικά κριτήρια της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη, η δημιουργία Θέσεων εργασίας, η αύξηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%, η μείωση των συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατ. ευρώ καθώς και επανακαθορισμός, στο άμεσο μέλλον, των τιμών των ακινήτων με βάση τις εμπορικές τους αξίες και η κατάργηση ή η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter