Κάθε απόφαση Μητσοτάκη παράγει περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει!

Κάθε απόφαση Μητσοτάκη παράγει περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει!

Τελικά πρόκειται για τον πρώτο ανασχηματισμό που δημιούργησε εξ αρχής περισσότερα προβλήματα από αυτά που κλήθηκε να λύσει, χωρίς να υπολογίσουμε καν το τεράστιο ουσιαστικό και επικοινωνιακό αυτογκόλ του ίδιου του ανέμελου πρωθυπουργού και ταξιδευτή, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφού χτύπησε πολλές πόρτες και του αρνήθηκαν τη θέση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αφού προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον ανασχηματισμό με πυροτεχνήματα άξια της φήμης του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατόρθωσε τώρα με την ανακοίνωση του ονόματος του Κύπριου πρώην Επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη να προκαλέσει μια νέα αναταραχή, προσβάλλοντας παράλληλα την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αφού εμμέσως πλην σαφώς του λέει και ανίκανους.

Όπως και να ‘χει το νέο πρόβλημα που αναζητά λύση (και προφανώς θα βρεθεί μέσα από νομικές ατραπούς) είναι η ελληνική υπηκοότητα που απαιτείται για την ανάληψη υπουργείου.

Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά μια ορκωμοσία θα καθυστερήσει περίπου μια εβδομάδα.

Μπορεί να βρεθεί μια «νόμιμη» διαδικασία αλλά είναι αμφίβολο αν είναι και ηθική, πέραν του αν είναι πολιτικά ορθή, κάτι που προφανώς δεν ενδιαφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού κατόρθωσε να υπουργοποιήσει τρεις ακροδεξιούς του διαλυμένου ΛΑΟΣ!

Η αλήθεια είναι πως ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί τιμητική πολιτογράφηση σε άνθρωπο, μόνο και μόνο για να γίνει υπουργός!

Αντίθετα κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι μέσα στο πνεύμα του νόμου, αφού δεν συντρέχει κανένας από τους λόγους που προβλέπει η νομοθεσία, προκειμένου ο κύριος Στυλιανίδης να λάβει τώρα τιμητική πολιτογράφηση.

Αυτό θα μπορούσε, αν ενδιαφερόταν να κάνει στο παρελθόν καθώς είναι Έλληνας της Κύπρου και απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου. Τότε θα ήταν νόμιμο και ηθικό. Τώρα κάτι τέτοιο μάλλον αμφισβητείται και στην ουσία εξυπηρετεί την φυγή προς τα μπρος του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το αδιέξοδο που προκάλεσε.
Αν μπορεί να θεωρηθεί φυγή προς τα μπρος…

Στο ερώτημα λοιπόν αν κάποιος μπορεί να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα με fast track διαδικασίες η απάντηση είναι μάλλον «ναι» αφού πρόκειται για υπουργοποίηση!

Φαίνεται -όπως γράφει σε ανάρτησή του και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος- πως δεν απαιτείται να έχει παρέλθει ένας χρόνος από την απονομή της υπηκοότητας όπως απαιτείται για τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Μπορεί με συνοπτικές διαδικασίες να απονεμηθεί και στη συνέχεια να ορκισθεί.

Αποτελεί πάντως απορίας άξιο πως ο πρωθυπουργός των αρίστων και επιτελικών χρειάστηκε να ανατρέξει σε άλλη κρατική οντότητα για να βρει κάποιον για υπουργό του, θεωρώντας ανικάνους για τη θέση αυτή περίπου 11 εκατομμύρια Ελλήνων…

Ίσως βέβαια και να του αρνήθηκαν περισσότεροι από όσοι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα…

Αλλά, όπως και να ‘χει τα πυροτεχνήματα καίγονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα…

Άντε να κρατήσουν μερικά λεπτά με τόσα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ που και αυτά όπως φαίνεται έχασαν την ψυχραιμία τους με την κυβέρνηση των αχρήστων και ακροδεξιών!

Διαβάστε επίσης: Τη μία πόρτα μετά την άλλη τρώει ο Μητσοτάκης – Άρνηση και από Φλωρίδη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας 

Η διευκρινιστική ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου

Φίλος μου συνταγματολόγος μου διευκρίνισε ότι η απονομή υπηκοότητας δείχνει να είναι σύννομη. Και ότι δεν ισχύει για τον Στυλιανιδη ότι πρέπει να την είχε ένα χρόνο τουλάχιστον πριν γίνει υπουργός γιατί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι υπουργοί. Αυτά όσον αφορά στις νομικες πτυχές — αν και βρίσκω περιεργο να μην μπορείς να διοριστείς δασάρχης κάπου στην Ηπειρο αλλά να μπορείς να γίνεις υπουργός.

Παραμένει το τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Της επιλογής μη Έλληνα υπηκόου για σημαντικό υπουργείο, της περιφρόνησης προς τα στελέχη της κυβερνητικης πλειοψηφίας, η εσπευσμένη απονομή υπηκοότητας, η ενδεχόμενη ένταση με τον Πρόεδρο της Κύπρου.
Κατά τα άλλα ασφαλώς εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει στον γνώριμο από παλιά Χρήστο Στυλιανίδη. Υποπτεύομαι όμως ότι παρά τις καλές προθέσεις ελάχιστα γνωρίζει για την ελληνική πραγματικότητα.

Η αρχική ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Μας ενημερώνουν — κατόπιν εορτής — ότι στον Χρήστο Στυλιανίδη θα απονεμηθεί η ελληνική υπηκοότητα. Τα περί ομογενούς ας τα αφήσουν. Οι Κύπριοι γίνονται Έλληνες υπήκοοι ακολουθώντας ακριβως τις ιδιες διαδικασίες που ισχύουν για όλους τους άλλους υπηκόους χωρών της ΕΕ.

Πέρα από αυτό. Οπως με ενημερώνουν, σύμφωνα με τον νόμο 3528 / 2007 άρθρο 4, “όσοι αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση δεν μπορούν να διορισθούν ως υπάλληλοι πριν από τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση της”. Οι υπουργοί είναι ασφαλώς υπάλληλοι. Τι θα κάνει ο Μ ητσοτάκης για να καταστρατηγήσει ΚΑΙ αυτή την διάταξη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter