Κάθε δράση εταιρικής υπευθυνότητας είναι ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο!

Κάθε δράση εταιρικής υπευθυνότητας είναι ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο!

Από την απασχόληση των εργαζομένων μέχρι το παραγόμενο προϊόν και τις υπηρεσίες, η λειτουργία μιας επιχείρησης αποτελεί θετικό γεγονός για την κοινωνία.

Όμως, ο τρόπος που μία επιχείρηση συμπεριφέρεται στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, είναι εξίσου σημαντικός με τα εμπορικά και οικονομικά της αποτελέσματα. Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε δύσκολες εποχές, προσπαθούν να είναι υπεύθυνες σε πολλαπλά επίπεδα και πραγματοποιούν ολοένα περισσότερες δράσεις που βάζουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Κάθε τέτοια δράση, μικρή ή μεγάλη, είναι ένα λιθαράκι, ένα σπουδαίο λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο.

Η διοργάνωση

Τα Αριστεία είναι τα πρώτα βραβεία Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Ελλάδα. Θεσμοθετήθηκαν το 2000 από τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) και οργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2001.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, κι ενώ πλέον υπάρχουν πολλές διοργανώσεις με το ίδιο αντικείμενο, τα Αριστεία συνεχίζουν την πορεία τους και παραμένουν αυστηρά μη εμπορικά. O θεσμός αναδεικνύει κι επιβραβεύει δράσεις όλες εκείνες τις δράσεις των επιχειρήσεων που συμβάλλουν, η καθεμιά με τον τρόπο της, σε έναν κόσμο που νοιάζεται περισσότερο για τον άνθρωπο, συμβάλλουν για ένα καλύτερο αύριο.

Κάθε διοργάνωση πηγαίνει την εταιρική υπευθυνότητα «ένα βήμα μπροστά», λαμβάνοντας υπόψη και συνδυάζοντας τις διεθνείς εξελίξεις με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Η διαδικασία

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών από εταιρείες, μικρές-μεσαίες και μεγάλες, μέλη και μη μέλη του ΣΔΕ, ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως και τις 28 Ιουλίου 2019. Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά στο site της διοργάνωσης www.aristia-sde.gr

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες αναπτύσσουν δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι μέλη του ΣΔΕ και ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, με προγράμματα/δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο 2017 έως και τον Δεκέμβριο 2018 και τα οποία μπορεί να έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μπορούν ακόμη να συμμετέχουν Κοινωνικές Επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις διαγωνίζονται αποκλειστικά για το Ειδικό Αριστείο Έργου Κοινωνικής Επιχείρησης, με το συνολικό έργο που έχουν πραγματοποιήσει από τον Ιανουάριο 2017 έως και τον Δεκέμβριο 2018 και όχι με μεμονωμένα προγράμματα/δράσεις.

Η Τιμητική Επιτροπή

Στην Τιμητική Επιτροπή των Αριστείων συμμετέχουν πάντα εξέχουσες προσωπικότητες από τους τομείς των Γραμμάτων, των Τεχνών, των Επιχειρήσεων και της Κοινωνικής Προσφοράς.

Στη φετινή, 8η διοργάνωση των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, την Τιμητική Επιτροπή απαρτίζουν οι κ.κ. Χάρης Γεωργίου (Ερευνητής Πληροφορικής), Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιονίκης- Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης), Κική Ζαννιά (Σύμβουλος Εταιρικής Επικοινωνίας – Όμιλος ΟΤΕ), Χρήστος Ζερεφός (Ακαδημαϊκός Επίτιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης (Iδρυτής – Φάρος του Κόσμου), Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης (Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης), Ντόρα Μπακοπούλου (Σολίστ, Καθηγήτρια – Ανώτερη Σχολή Πιάνου – Ωδείον Αθηνών), Γιώργος Παπαθεοδώρου (Καθηγητής Ωκεανογραφίας, Πανεπιστήμιο Πατρών), Εμμανουήλ Πλειώνης (Καθηγητής Αστρονομίας, ΑΠΘ, Διευθυντής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών), Μαχμούμπεχ Ταβακόλι (Κοινωνία των Πολιτών), Ελένη Τάνου (Δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Τελένδου)

Η απονομή

Η Tελετή Aπονομής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Τελετή Απονομής θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι εξέχουσες προσωπικότητες που αποτελούν την Τιμητική Επιτροπή των Αριστείων 2019, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, των ΜΜΕ, εκπρόσωποι της Πολιτείας, μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, εκπρόσωποι του χώρου του πολιτισμού, των ΜΚΟ και φοιτητές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter