Κάθε μήνας και… χειρότερα

Κάθε μήνας και… χειρότερα

Ελεύθερη πτώση στο βάραθρο της ύφεσης για την ελληνική οικονομία.

Καταστροφικό το επτάμηνο του 2020 καθώς ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί παρουσιάζοντας πρωτογενές έλλειμμα ύψους 8,199 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,166 δισ. ευρώ.

Η μείωση των εσόδων φτάνει το 15% και συνεχίζει αυτή των δύο προηγούμενων μηνών.

Ουσιαστικά κάθε ημέρα που περνάει βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά σε ένα νέο μνημόνιο καθώς με την πολιτική της η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκατέλειψε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους προασπίζοντας τα συμφέροντα μια επιχειρηματικής και φιλικής προς αυτήν ελίτ.

Πλέον αν δεν ενεργοποιηθεί άμεσα ότι έχει απομείνει από το μαξιλάρι των 37 δις. ευρώ ώστε να στηριχθεί ο κόσμος της εργασίας η ελληνική κοινωνία θα περάσει δραματικό φθινόπωρο και χειμώνα.

Με κομμένες τις συντάξεις και τους μισθούς, με την ανεργία να ξεπερνάει και το ύψος του 2010 η κοινωνική έκρηξη δεν είναι μακριά και τίποτα δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την αγανάκτηση του κόσμου.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις ακραία φιλελεύθερες πολιτικές της και με τον ρεμβασισμό που τη διακρίνει κινδυνεύει να τινάξει την μεταπολιτευτική ελληνική Δημοκρατία στον αέρα, οδηγώντας τη χώρα σε νέες εθνικές περιπέτειες.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter