Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή σε Λιακουνάκο για το Sonak

Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή σε Λιακουνάκο για το Sonak

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Θωμάς Λιακουνάκος αναφορικά με την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή τους Θωμά Λιακουνάκο και τον υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, Ηλία Αρκουμανέα και τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο. Επιπλέον το Δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και ειδικότερα στον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα καθώς επίσης και τους Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ σε έναν έκαστο. Ομοίως, 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους . Επέβαλε επίσης σε όλους ανεξαιρέτως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία ήταν απαλλακτική για όλους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter