Καθένας με τον πόνο του

Καθένας με τον πόνο του

Ο τελικός του Κυπέλλου, το μεγαλύτερο πανηγύρι ντροπής ανά την Ευρώπη, επρόκειτο να διεξαχθεί στον Βόλο σε άδειες εξέδρες υπό τον φόβο… επεισοδίων.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και αυτό σε άδειες εξέδρες επίσης υπό τον φόβο επεισοδίων. Στο πρόσφατο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα 200 χούλιγκαν έπαιξαν με τα ΜΑΤ το δικό τους καταστροφικό παιχνίδι. Στο Χαϊδάρι χούλιγκαν με πράσινα κασκόλ επιτέθηκαν σε πιτσιρικάδες. 

Στα Πετράλωνα είχαμε «επισκέψεις» σε συνδέσμους οπαδών. Και μέσα σε τούτο το ζοφερό κλίμα η μόνη ασχολία του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη είναι οι… εκλογές της ΕΠΟ. Καθένας με τον καημό του και τα αφεντικά του δηλαδή… Και γιατί η αναφορά στον υφυπουργό; Γιατί ο ίδιος έχει υπό τη σκέπη του δύο επιτροπές αντιμετώπισης οπαδικής βίας (ΔΕΑΒ και Steering Committee) χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενό τους, τη στιγμή που ο πόλεμος στους δρόμους μαίνεται και ουδείς ασχολείται. Εννοείται ότι και οι επιτροπές έχουν σταθεί πολύ τυχερές, αφού ο κορονοϊός δεν επιτρέπει φιλάθλους στα γήπεδα, συνεπώς διευκολύνει και την απραξία τους…

Να θυμίσουμε ότι πριν από έναν χρόνο κι ενώ το ξύλο έπεφτε μέσα κι έξω από τα γήπεδα, ο υφυπουργός, πέρα από τα γνωστά ευχολόγια για τον τερματισμό των επεισοδίων, είχε αποστείλει επιστολή προς την ΕΠΟ (23/10/19) με την οποία ζητούσε να ενημερωθούν άμεσα οι ΠΑΕ και τα ερασιτεχνικά σωματεία ότι υπάρχει προθεσμία ενός μήνα προκειμένου οι όποιες λέσχες φιλάθλων τους δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίησή τους. 

Σημειώνεται ότι στο Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων που τηρεί η ΓΓΑ βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας είχαν έως τότε μόλις δέκα σύνδεσμοι. Από τότε και μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει αν νομιμοποιήθηκαν ή όχι. Πράγμα που είναι και το πιο πιθανό…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter