Καθηγητής Βατόπουλος: Έρχονται μέτρα για τις πισίνες – Τι να προσέχουμε στις παραλίες

Καθηγητής Βατόπουλος: Έρχονται μέτρα για τις πισίνες – Τι να προσέχουμε στις παραλίες

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει συνεχώς οι παραλίες και οι πισίνες θα αποτελούν σε λίγες ημέρες την πρώτη επιλογή. Ήδη οι μη οργανωμένες παραλίες γέμισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. 

Για το ζήτημα των παραλιών αλλά και το τί θα ισχύσει για τις πισίνες μίλησε στην ΕΡΤ ο Αλκης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ. 

Μιλώντας αρχικά για τις παραλίες, ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι «είναι ένα ζήτημα που θέλει προσοχή και χρειάζεται πολλή αυτοοργάνωση».

Επανέλαβε ότι ο κόσμος πρέπει να αποφεύγει το συνωστισμό στις παραλίες, να προσέχει τις επιφάνειες που πιάνουν πολλοί άνθρωποι, να πλένει επιμελώς τα χέρια του και να μην αγγίζει το πρόσωπό του.

«Ούτε με την άμμο, ούτε με το νερό, ούτε με τις ντουζιέρες, αν ακολουθεί κανείς τα μέτρα, υπάρχει πρόβλημα» εξήγησε.

Τι θα γίνει με τις πισίνες

Όσον αφορά τις πισίνες, ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι οι πισίνες είναι ένα θέμα που απασχολεί την επιτροπή και πως τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι επιστημονικές εισηγήσεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Οπως είπε, το ένα σκέλος είναι «το πόσο χλώριο θα πρέπει να χρησιμοποιείται, ώστε να είναι πιο ασφαλές το κολύμπι και αφετέρου να μη δημιουργεί άλλα προβλήματα υγείας». Το δεύτερο μέτρο, τόνισε, θα αφορά στο μέγιστο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται εντός της πισίνας, κάτι που πιθανώς θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών επιφάνειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter