Καθηγητής Βιοπληροφορικής επισημαίνει ότι: «Υπάρχει θέμα με τον αλγόριθμο EVA και τα λογισμικά του ΕΟΔΥ» (Audio)

Φωτογραφία αρχείου.

Ο καθηγητής Βιοπληροφορικής και Βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Παντελής Μπάγκος, μιλώντας στον «98.4» συντάχθηκε απόλυτα με τις αιτιάσεις αλλά και τα ερωτήματα της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, αναφορικά με τον αλγόριθμο EVA.

Πρόκειται για ένα θέμα που ανέδειξε το Documento στο φύλλο της 29ης Νοεμβρίου, όπου καταγράφεται η κίνηση της κυβέρνησης να ανοίξει τον τουρισμό το περασμένο καλοκαίρι βασισμένη σε έναν αλγόριθμο για τα τεστ που δεν είχε πειραματική επικύρωση, με ασαφή αποτύπωση ρίσκου και αποτελεσματικότητας.

Όσον αφορά τον αλγόριθμο, ο κ. Μπάγκος σημείωσε ότι: «δεν ξέρουμε ακόμη αν ο αλγόριθμος αυτός έδειξε και τι για το υπόλοιπο 90% που δεν ελέγχθηκε καν δειγματοληπτικά, πρόσβαση στα δεδομένα του δεν υπάρχει και κυρίως είναι απορίας άξιο πως έγινε η επιλογή με ποια κριτήρια, αφού η ενδεχόμενη πρόσβαση απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού, από τους εμπνευστές του εν λόγω αλγορίθμου, ακόμη και ο καλύτερος να είναι δεν μπορεί να συνιστά την ενδεδειγμένη διαδικασία, ειδικά σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Μπάγκος, μίλησε ακόμη για τα μη άρτια δεδομένα στη βάση του λογισμικού του ΕΟΔΥ και ειδικά στα ποιοτικά στοιχεία, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα πανεπιστήμια στο τομέα της πληροφορικής και επιστημονικοί φορείς της πληροφορικής παρότι έχουν θέσει τις υπηρεσίες τους στη διάθεση του κράτους, δεν έχουν κληθεί να συνδράμουν.

Πηγή: neakriti.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.