Καθηγήτρια απέβαλε μαθήτρια από την τάξη επειδή δήλωσε άθεη

Καθηγήτρια απέβαλε μαθήτρια από την τάξη επειδή δήλωσε άθεη

 Η ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα αν και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, τελικά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν είναι ανεκτή αλλά τιμωρείται κι όλας. Συγκεκριμένα, σήμερα, σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής, Αττικής, μαθήτρια του Γυμνασίου αποβλήθηκε επειδή κοιτούσε από το παράθυρο της τάξης της έξω. Όταν η καθηγήτρια την ρώτησε γιατί χάζευε, η μαθήτρια απάντησε με ειλικρίνεια ότι είναι άθεη. Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί με ωριαία αποβολή επειδή έκανε χρήση άρθρου του ελληνικού Συντάγματος.

Στην Ελλάδα, η διάταξη για ανεξιθρησκία υπήρχε ήδη από το 1827, στο σύνταγμα της Τροιζήνας, ενώ το σημερινό Σύνταγμα [που ισχύει από το 1975] κατοχυρώνει τη θρησκευτική ελευθερία των πολιτών, με το 13ο άρθρο του. Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα τιμάται η σχολική εκπαίδευση την εορτή των Τριών Ιεραρχών, δεν είναι μόνο ότι έρχεται κόντρα με το πνεύμα του ελληνικού Συντάγματος. Αλλά στερεί από τους μαθητές την ικανότητα να αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να θρησκεύεται ελεύθερα, είτε ακόμα και να μη πιστεύει σε καμία θρησκεία.

Είναι φανερό ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η εκπαίδευση τελετουργικές εκδηλώσεις και θρησκευτικές εορτές, στοχοποιεί τους μαθητές και τις μαθήτριες με αποτέλεσμα να είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στις «διαθέσεις» των καθηγητών τους και ενίοτε να τιμωρούνται κι όλας.

Το πιθανότερο είναι αυτό που συνέβη σήμερα στο γυμνάσιο της Αγίας Παρασκευής Αττικής να μην είναι μεμονωμένο. Και το σίγουρο είναι πως κανείς δεν θα ασχοληθεί με την εκδικητικότητα κάποιων εκπαιδευτικών που δεν μπορούν να εννοήσουν ότι δεν δικαιούνται να καταστέλλουν το ελεύθερο πνεύμα των νέων. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια όφειλε να προσπεράσει «το βλέμμα» της μαθήτριας που κοίταζε από το παράθυρο της σχολικής αίθουσα, και όχι να το κάνει συμβάν. Και πόσο μάλλον να το τιμωρήσει. 

Πηγή: flash.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter