Καθησυχάζει για τις μεταλλάξεις η κυβέρνηση

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε όσον αφορά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού που εμφανίστηκαν στην χώρα μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. 

Σημείωσε ότι «οι μεταλλάξεις αντιμετωπίζονται με τα υπάρχοντα εμβόλια» αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρα, εφόσον κριθεί απαραίτητο από την επιστημονική Επιτροπή.

Παράλληλα δεν εμφανίστηκε θετικός στην προμήθεια του ρωσικού ή του κινέζικου εμβολίου - εφόσον βέβαια εγκριθεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό. Απέφυγε το ερώτημα θέλοντας να εμφανίσει την Ελλάδα ότι ευθυγραμμίζεται με την ΕΕ. «Εμείς κινούμαστε στο πλαίσιο της Ευρώπης αλλά θα κάνουμε το καλύτερο για τα θέματα της δημόσιας υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Για τις πατέντες των εμβολίων και την συμφωνία του Γενικού Γραμματέα του ΠΟΥ με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ταραντίλης είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τοποθετηθεί σε κοινό άρθρο με τον κ. Μόσιαλο, τον περασμένο Απρίλιο για τις πατέντες. Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα δεδομένα. «Τώρα δεν είναι ώρα να καταθέτουμε ιδέες αλλά να τρέξουμε τους εμβολιασμούς». 

Υπενθυμίζεται ότι από την Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απορρίψει την πρόταση για διανομή της πατέντας στις φαρμακοβιομηχανίες προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων, λέγοντας ότι «πάλι καλά κ. Τσίπρα που δεν προτείνατε να ιδιωτικοποιηθούν οι φαρμακοβιομηχανίες με ένα νόμο και ένα άρθρο». 

Είναι εμφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης εξετέθη από την βιασύνη του να ειρωνευτεί τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο επιμένει στην στήριξη των φαρμακοβιομηχανιών που διαθέτουν την πατέντα του εμβολίου -που αναπτύχθηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση-, παρότι καθυστερεί με συνέπεια την απώλεια ανθρώπινων ζωών και μεγιστοποίηση του οικονομικού κόστους από το κλείσιμο των οικονομιών. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.