Καθηγητές και καλλιτέχνες κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας (Photos)

Καθηγητές και καλλιτέχνες κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας (Photos)

Το κέντρο της Αθήνας γέμισε με διαδηλωτές από τον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, οι οποίοι είχαν διαφορετικά αιτήματα, αλλά κοινό αποδέκτη, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με τις πολιτικές που εφαρμόζει προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στους εκάστοτε κλάδους.

Εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες ξεκίνησαν από διαφορετική αφετηρία το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο στη συνέχεια ένωσαν τις δυνάμεις τους σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο ποτάμι που διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην ατομική αξιολόγηση (εκπαιδευτικοί) και το Προεδρικό Διάταγμα για τα πτυχία (καλλιτέχνες).

«Η αξιολόγηση θα ανατραπεί, στους δρόμους, απεργίες, στάσεις κι αποχή», ανέφερε ένα από τα συνθήματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και συμμετέχουν στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Πλην της Αθήνας, οι Ενώσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποιούν πορείες σε όλες τις πόλεις της επικράτειας.

«Η στόχευση του υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους», αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Από την πλευρά τους, τα σωματεία των καλλιτεχνών έκλεισε την οδό Ρηγίλλης, έχοντας πραγματοποιήσει νωρίτερα συγκέντρωση έξω από το Ωδείο Αθηνών. Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σπουδαστές ενώνουν τη φωνή τους ζητώντας την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήρια Λυκείου.

Παράλληλα, αναμένουν το αποτέλεσμα της συνάντησης αντιπροσωπείας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει πίσω το ΠΔ που αφορά όλους μας που έχουμε σπουδάσει τρία χρόνια και όχι μόνο, άλλα 23, 50, 60 πάνω στη σκηνή. Θεωρούμε ότι δεν είναι καθόλου δίκαιο και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Πιστεύω ότι αν δεν το πάρει πίσω, σίγουρα θα κινητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο», δήλωσε στο avgi.gr ο Γιάννης Στάνκογλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter