Καθηγητής Μαιευτικής κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα – Το Υπουργείο αγνοεί επιδεικτικά την υπόθεση

Καθηγητής Μαιευτικής κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα – Το Υπουργείο αγνοεί επιδεικτικά την υπόθεση

Ο διευθυντής μαιευτικού γυναικολογικού τμήματος ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη και καθηγητής στο Τμήμα Μαιευτικής του ΔΙΠΑΕ (Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος) κατηγορείται έπειτα από μήνυση 8 φοιτητριών και 3 πελατισσών του για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας κατ’ εξακολούθηση.

Η δικογραφία έχει σχηματισθεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η πρώτη μαρτυρία χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με τις καταγγελίες να φτάνουν μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο της προδικασίας, αλλά και των αναβολών που πήρε η υπόθεση, στην δικάσιμο της Πέμπτης 24/6/21, είχαν κληθεί από την εισαγγελία να καταθέσουν επιπλέον 5 γυναίκες ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του.

Σύμφωνα με το νόμο 32528.2007 αρ. 103, όσοι κατέχουν κατέχουν θέση σε εκπαιδευτική βαθμίδα και κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Υπουργός Νίκη Κεραμέως ενημερώθηκαν από την εισαγγελία για την υπόθεση, το αργότερο τον Δεκέμβριο, καθώς τότε η Υπουργός φαίνεται να ζητά από το Πανεπιστήμιο την κρίση του σχετικά με το θέμα, η υπόθεση του παραμένει ακόμη στο συρτάρι της Υπουργού.

Το ΔΙΠΑΕ παρέπεμψε το πειθαρχικό παράπτωμα του καθηγητή στο Σ.τ.Ε., στην ειδική επιτροπή για τα μέλη Δ.Ε.Π. Η υπουργός έπρεπε να είχε βγάλει απόφαση για το αν θα τον θέσει σε αργία ή όχι, το αργότερο από τον Μάρτιο που έχει στα χέρια της και την κρίση του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Παρ’ όλ’ αυτά, ο κατηγορούμενος συνεχίζει και ασκεί τα καθήκοντα του τόσο στην ιδιωτική κλινική στην οποία εργάζεται όσο και στο Τμήμα Μαιευτικής.

Σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου είχε οριστεί η εξ’ αναβολής δικάσιμος της υπόθεσης, η οποία έχει ήδη ματαιωθεί μια φορά λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ενώ έλαβε και μια αναβολή κατόπιν αίτησης του κατηγορουμένου. Μετά από αίτημα της υπεράσπισης αναβλήθηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση καταδίκης του, ο καθηγητής και γυναικολόγος κινδυνεύει να χάσει τόσο τα επαγγελματικά του δικαιώματα, αλλά και να τεθεί υπό τη σοβαρή επιτέλους κρίση του Υπουργείου η θέση του στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Η Τ.Λ. μια από της καταγγέλουσες δηλώνει:
«Θέλουμε όλα τα κορίτσια να παραδειγματιστούν από το θάρρος μας και να μη δεχθούν ποτέ από κάποιον παρόμοια συμπεριφορά. Είναι ανεπίτρεπτο να πρέπει να υποβληθεί μια γυναίκα σε γυναικολογικό έλεγχο και να φοβάται για το τι μπορεί να υποστεί και να ντρέπεται για την εξέταση. Η κίνηση μας αυτή ανοίγει το δρόμο στην αντίσταση απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση και στην τιμωρία όλων όσων προβαίνουν σε πράξεις όπως αυτή. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραβιάσει τα προσωπικά μας όρια είτε είναι γιατρός μας είτε καθηγητής μας. Με την κίνηση μας αυτή θέλουμε να σπάσουμε την αλυσίδα των κατά συρροή παρενοχλήσεων από τον καθηγητή-γυναικολόγο και να προστατεύσουμε και τα υπόλοιπα κορίτσια. Ο αγώνας αυτός δίνεται για όλες μας. Θα μπορούσε να συμβεί στη καθεμία, στις αδερφές/ξαδέρφες/μητέρες μας. Καμία δεν πρέπει να φοβάται τον γιατρό της ή τον καθηγητή της. Θέλουμε να κάνουμε τους ιατρικούς ελέγχους και τα μαθήματα μας άφοβα. Ζητούμε ο κόσμος να αναγνωρίσει τον αγώνα μας και να μας στηρίξει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter