Καθηγητής Παναγιωτόπουλος – Μέλος επιτροπής Ειδικών: Πάντα να είναι στο τραπέζι το lockdown (Video)

Καθηγητής Παναγιωτόπουλος – Μέλος επιτροπής Ειδικών: Πάντα να είναι στο τραπέζι το lockdown (Video)

Στο «κάδρο» βάζουν ξανά οι ειδικοί το σενάριο ενός lockdown, μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Τάκης Παναγιωτόπουλος και μέλος της Επιτροπής, είπε πως το ενδεχόμενο ενός lockdown πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι για να μην δίδεται το μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε κανείς δεν θέλει lockdown, ούτε ο ίδιος το εισηγείτο, αλλά πρέπει να μην τίθενται με απόλυτο τρόπο ορισμένα πράγματα, καθώς ο απόλυτος λόγος «δεν θα γίνει ποτέ» είναι σαν να λέει «τελειώσαμε». Μάλιστα, ζήτησε να εξεταστεί σοβαρά η μείωση της πληρότητας σε γήπεδα, θέατρα, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και κάθε χώρο που συγκεντρώνονται πάρα πολλοί άνθρωποι. Ακόμα, ο καθηγητής σημείωσε πως δεν μπορεί να μένει εκτός το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παρά τις δυσκολίες, καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις αντιφάσεις που υπάρχουν.

Εν συνεχεία, εξήρε τη σημασία της τήρησης μέτρων όπως μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Στο μεταξύ, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη μεταφορά προσωπικού από κέντρα Υγείας και δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί ανάχωμα αλλά και εργαλείο για τον εμβολιασμό και αυτή τη στιγμή χρειάζεται όρθια.

Επίσης, υπογράμμισε πως «δεν είναι καθόλου καιρός για συνένωση τμημάτων στα σχολεία» καθώς είναι «σαν να πηγαίνουμε γυρεύοντας».

Ανησυχία και στο βάθος… νέα μέτρα;

Τεράστια ανησυχία πυροδοτεί η έξαρση της πανδημίας με την κυβέρνηση να τρέχει να προλάβει, ακροβατώντας ανάμεσα στη λήψη μέτρων αλλά και στην τήρηση της υπόσχεσης για μη επιστροφή σε lockdown.

Ωστόσο, το επιδημιολογικό αποτύπωμα στη βόρεια Ελλάδα είναι «βαρύ», η πίεση στο σύστημα Υγείας γίνεται αυξάνεται συνεχώς, όπως επίσης και τα κρούσματα όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ που χθες ανακοίνωσε 6.808, 42 θανάτους ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 441. Παράλληλα, η ανησυχία επεκτείνεται και στο «κάδρο» μπαίνει σιγά σιγά και η Αττική.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί έχουν ήδη βάλει στο τραπέζι της συζήτησης την επαναφορά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 1 τα μεσάνυχτα, στις επιβαρυμένες -επιδημιολογικά- περιοχές.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Ανησυχία για την «έκρηξη» κρουσμάτων – Στο φόντο… νέα μέτρα;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter