Καθημερινότητα του πολίτη Vs διαπλοκή

Καθημερινότητα του πολίτη Vs διαπλοκή

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον τουρισμό κι ας είναι τα νούμερα μειωμένα σε σχέση με το 2019 κι ας μην μπορεί ο Ελληνας να ξεμυτίσει από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αφού χρειάζεται δύο μισθούς για να πάει μία εβδομάδα διακοπές στη χώρα του.

Μας κάνανε «γκαρσόνια της Ευρώπης», που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας κάποτε, και το χειρότερο με τρεις κι εξήντα. Ενας μισθός όσο ένας λογαριασμός της ΔΕΗ, όσο ένα νοίκι και μετά έχει ο Θεός για να βγει ο μήνας. Τι να περισσεύσει για διακοπές;

Η κυβέρνηση διαφημίζει το Fuel Pass 2 κι ας είναι ψίχουλα σε σχέση με την πραγματική επιβάρυνση κι ας μην το δικαιούται λόγω εισοδηματικών κριτηρίων η περίφημη μεσαία τάξη.

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη χωρίς αιδώ και χωρίς ντροπή έλεγε στον Αnt1 ότι οι 355 νεκροί από Covid μέσα σε μία εβδομάδα είναι λάθος διότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν υποκείμενα νοσήματα!

Οπως το διαβάζετε. Οι άνθρωποι έχουν θεσμοποιήσει την παλιανθρωπιά. Και οι δημοσιογράφοι χαριεντίζονταν μαζί της ευχόμενοι να περάσει καλά στις διακοπές της και να τα αφήσει όλα πίσω της!

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη ο οχαδερφισμός είναι trendy. Κι έρχεται χειμώνας βαρύς κι ασήκωτος. Με τα νοίκια στον Θεό, τις τράπεζες με τη σκανδάλη στο δάχτυλο, τη ΔΕΗ ίση με τον μισό μισθό, τη βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο και τα σουπερμάρκετ σαν μπουτίκ επώνυμων προϊόντων να δούμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα.

Φταίει για όλα αυτά η κυβέρνηση; Οχι, παίζουν ρόλο και οι εξωγενείς παράγοντες. Για παράδειγμα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αλλά, αν θυμάμαι καλά, η Αθήνα υπερθεμάτισε για τις κυρώσεις στη Μόσχα. Δεν ψέλλισε ούτε μία αντίρρηση, έτσι για τους τύπους, λόγω των επιπτώσεων στον ταλαιπωρημένο από μια χρεοκοπία και τρία μνημόνια ελληνικό λαό. Δεν ζήτησε ούτε μια τόση δα εξαίρεση.

Και την ίδια ώρα που μετρά τα πάντα με το γρόσι των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων σκορπά τα «πεντοχίλιαρα» σαν μαρουλόφυλλα για τα εξοπλιστικά. Λεφτά υπάρχουν μόνο για αεροπλάνα και φρεγάτες. Για τον κόσμο δεν νοιάζεται κανείς.

Στο τέλος οι φρεγάτες θα υπερασπίζονται τη σημαία στον ιστό χωρίς τον σημαιοφόρο! Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το Μαξίμου μοιάζει χωμένο ως τον λαιμό στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. Αλλά όποιος ελέγχει την πληροφορία και την πηγή της ελέγχει τον κόσμο όλο.

Το φθινόπωρο θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η μάχη ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη διαπλοκή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter