Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Σύμφωνα με την Corriere della Sera

Κάθοδος της Lufthansa στην Ιταλία με... μνημονιακές διαθέσεις - Σχέδιο απόκτησης της Alitalia με 6.000 απολύσεις

Το ποσό των 500 εκατ. ευρώ φέρεται να προσφέρει η γερμανική Lufthansa για την απόκτηση της Alitalia.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera η Lufthansa προσφέρει μισό δις ευρώ για να αποκτήσει τα αεροπλάνα, τις χρονοθυρίδες από-προσγείωσης και το ιπτάμενο προσωπικό της Alitalia.

Η γερμανική εταιρεία φέρεται να κατεβαίνει με… μνημονιακές διαθέσεις στην ιταλική χερσόνησο, καθώς, επικαλούμενη τρεις ανώνυμες πηγές, η Corriere della Sera αναφέρει ότι η Lufthansa προτείνει να μειωθούν στο μισό οι εργαζόμενοι της Alitalia, που απασχολεί 12.000 άτομα. Παράλληλα προτίθεται να περικόψει τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η προσφορά πιθανόν να απορριφθεί από τους επιτρόπους που διοικούν τον αερομεταφορέα όσο βρίσκεται σε καθεστώς πώλησης. Η Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την Alitalia εκπνέει σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Την Παρασκευή η Ρώμη παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την προθεσμία υποβολής βελτιωμένων προσφορών, που αρχικά έληγε στις 5 Νοεμβρίου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.