Καθολικό lockdown από το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Επανέρχονται τα SMS – Ποια σχολεία μένουν ανοιχτά (Video)

Καθολικό lockdown από το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Επανέρχονται τα SMS – Ποια σχολεία μένουν ανοιχτά (Video)

Με μειωμένη αυτοπεποίθηση μεταθέτοντας την ευθύνη στην επιστημονική κοινότητα εμφανίστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Γενικό lockdown στη χώρα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με λιγότερη αυτοπεποίθηση από τα άλλα διαγγέλματα ο πρωθυπουργός είχε δίπλα του αυτή την φορά τον Σωτήρη Τσιόδρα μεταθέτοντας την ευθύνη στην επιστημονική κοινότητα.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε σε απόφαση για lockdown

Επανέρχονται τα SMS, ποια σχολεία μένουν ανοιχτά

«Από το πρωί του Σαββάτου στις 6 μπαίνουμε σε οριζόντια αναστολή δραστηριοτήτων για τρεις εβδομάδες, ως τις 30 Νοεμβρίου. Επανέρχονται τα SMS στο 13033, ανοιχτά μένουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, δομές υγείας, τα μαγαζιά που παραδίδουν φαγητό. Τα σχολεία ειδικής αγωγής θα είναι ανοιχτά σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει η οικονομία τον Δεκέμβριο, για αυτό παίρνουμε και τα μέτρα τώρα».

Εξήγησε ακόμη ότι “Επέλεξα έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας για να καταδείξω ότι οδηγός στις αποφάσεις μας είναι τα επιστημονικά δεδομένα. Ξέρω ότι υπάρχει ανησυχία και φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις… Θα δώσουμε έμφαση στα επιστημονικά δεδομένα που δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Αναλαμβάνω την ευθύνη αλλά τα επιστημονικά δεδομένα είναι αδιαπραγμάτευτα”. Απάντησε στο ερώτημα «γιατί τώρα η απόφαση;» Τις τελευταίες πέντε ημέρες είδαμε επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, είχαμε 10.000 κρούσματα που συνοδεύτηκαν από σημαντική αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών. Αν συνεχίζαμε θα είχαμε στις επόμενες 10 ημέρες στα νοσοκομεία περισσότερους από 1000 συμπολίτες μας… Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες πήραν μέτρα αφού είχαν τα κρούσματα ξεφύγει”. 

Τα οικονομικά μέτρα

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν διακινδύνευε να περιμένει αν θα αποδώσουν τα ήπια μέτρα που έχει μέχρι τώρα λάβει και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συνολική απαγόρευση θα αποδώσει ώστε να έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για την οικονομία ανακοίνωσε τρία μέτρα: 

1) Όσοι εργαζόμενοι είναι σε καθεστώς αναστολής για το Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ αντί για 534.

2) Επεκτείνεται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας.

3) Δίνεται εφάπαξ 500 σε όλους του μη επιδοτούμενους ανέργους περί τους 130.000.

Περισσότερα θα ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών. Κλείνοντας απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση για να προλάβει την κριτική: “Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροπολιτικά πυροτεχνήματα. Παρακαλώ η αμφισβήτηση να είναι για τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης και όχι για τα επιστημονικά δεδομένα. 

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82/2790831341150476/

Ανακοινώσεις

Μετά τις ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στις 15:00 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από το Υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Στις 18:00, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ των 2.646 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ προκαλέσαν σοκ και μούδιασμα αφού η κατάσταση όπως φαίνεται είναι πλέον εκτός ελέγχου. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προχώρησε χθες, σε εισηγήσεις για νέο lockdown προκειμένου να ανακοπεί η «ξέφρενη» πορεία της πανδημίας. Άλλωστε αρκετοί λοιμωξιολόγοι προετοίμαζαν εδώ και καιρό το έδαφος για ένα ολοκληρωτικό lockdown το οποίο όπως λένε είναι και η μόνη λύση αυτή τη στιγμή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter