Καθυστερήσεις στους μισθούς γιατρών στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Φωτογραφία αρχείου.

Εξηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνων - Πειραιώς για υπηρεσιακό έγγραφο από τους αρμόδιους των οικονομικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Αττικό με το οποίο ενημερώνουν τους επικουρικούς γιατρούς ότι δεν θα πληρωθούν μισθό του 15νθημέρου διότι «ο εν λόγω τύπος πληρωμής δεσμεύθηκε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών λόγω της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς το προσωπικό του ΕΛΚΕ / ΕΚΠΑ».

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω twitter o Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου ο οποίος δημοσίευσε παράλληλα και την αντίστοιχη ενημέρωση που είχαν από το υπουργείο Υγείας για τις καθυστερήσεις.

Η ΕΙΝΑΠ απευθυνόμενη με επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας ζητά να μάθει τον λόγο για τον οποίον δεν θα πληρωθούν οι γιατροί και απαιτεί την άμεση παρέμβασή του, ειδάλλως, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «αυτονόητα θα είστε συνυπεύθυνοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Αττικόν» είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοιό.

Η επιστολή της ΕΙΝΑΠ

Με υπηρεσιακό έγγραφο 8/5/20 οι αρμόδιοι οικονομικών υπηρεσιών του "Αττικού" ενημερώνουν πως ούτε λίγο ούτε πολύ οι επικουρικοί γιατροί, νοσηλευτές κλπ, ΔΕΝ θα πληρωθούν μισθό 15θημέρου γιατί "ο εν λόγω τύπος πληρωμής δεσμεύθηκε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών λόγω της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς το προσωπικό του ΕΛΚΕ / ΕΚΠΑ " ( ; ) Κύριε υπουργέ, θεωρούμε τελείως ακατανόητη αυτήν την μεθόδευση .

Τι δουλειά έχει η τακτική μισθοδοσία του επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του "Αττικού" νοσοκομείου με την "έκτακτη οικονομική ενίσχυση" προσωπικού του Πανεπιστημίου; Αυτή είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσουν διοικήσεις που ΕΣΕΙΣ έχετε διορίσει για τους "ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες" ; Απαιτούμε την άμεση παρέμβασή σας για την αναίρεση αυτού του σοβαρού προβλήματος αλλιώς αυτονόητα θα είστε συνυπεύθυνοι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.