Καθυστέρησες να εμφανιστείς στον ΟΑΕΔ; Τέλος το επίδομα ανεργίας

Καθυστέρησες να εμφανιστείς στον ΟΑΕΔ; Τέλος το επίδομα ανεργίας

Στην τιμωρία χιλιάδων ανέργων εν μέσω πανδημίας προχωρά η διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα με πρόσφατη εγκύκλιο η διοίκηση του ΟΑΕΔ προβλέπει τη στέρηση του επιδόματος ανεργίας σε όσους επιδοτούμενους δεν προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Πρόκειται πραγματικά για μία τιμωρητική απόφαση για χιλιάδες ανέργους. Κάθε άνεργος υποχρεούται σε μία έως τέσσερις παρουσίες δήλωσης ανεργίας στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αναλόγως με την διάρκεια καταβολής, εντός ενός μήνα η κάθε μία.

Ως τώρα η ποινή που προβλεπόταν για τις εκπρόθεσμες παρουσίες, ήταν η καθυστερημένη πληρωμή τους, ενώ στέρηση πληρωμής του ενός μήνα προβλεπόταν μετά την παρέλευση 61 ημερών από την τελευταία ημερομηνία υποχρέωσης δήλωσης. Αρκετοί άνεργοι δεν αντιλαμβάνονται άμεσα τη μη καταβολή, καθώς συνήθως λαμβάνουν στους λογαριασμούς τους τις αποζημιώσεις από τις απολύσεις τους. Όταν αντιλαμβάνονταν τη μη καταβολή, προσέρχονταν στις υπηρεσίες και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών προέβαιναν σε διορθωτική κίνηση, αρκεί η καθυστερημένη παρουσία να λάμβανε χώρα εντός 60 ημερών.

Με βάση τη νέα εγκύκλιο, η δυνατότητα αυτή αφαιρείται από τους προϊσταμένους και η μόνη δυνατότητα για διεκδίκηση του στερούμενου επιδόματος είναι οι ενστάσεις ,οι οποίες εξετάζονται μετά την παρέλευση πολλών μηνών, χωρίς βέβαια να διασφαλίζουν απαραίτητα την πληρωμή.

Αντιλαμβάνεται κανείς την τιμωρητική διάθεση της διοίκησης του ΟΑΕΔ απέναντι στους ανέργους και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter