Καθυστερούν σοβαρά χειρουργεία στην Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρισας – Μόνοι τους 2 γιατροί

Καθυστερούν σοβαρά χειρουργεία στην Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρισας – Μόνοι τους 2 γιατροί

Η έλλειψη γιατρών στην Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, καθώς καθυστερούν σοβαρά χειρουργεία συνανθρώπων μας που πρέπει να εγχειριστούν για διάφορες σοβαρές παθήσεις, αλλά αυτό είναι αδύνατον να γίνει στον χρόνο που πρέπει, καθώς δεν υπάρχουν γιατροί στην συγκεκριμένη κλινική.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αυτή την στιγμή η κλινική διαθέτει μόλις δύο γυναικολόγους και όπως είναι φυσικό η προτεραιότητα δίνεται στις καισαρικές, ενώ άλλα χειρουργεία εκ των πραγμάτων και λόγω της κατάστασης που επικρατεί καθυστερούν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να είναι αρκετές οι καταγγελίες πολιτών για το θέμα, μιας και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κινδυνέψει και ανθρώπινη ζωή.

Πως όμως έφτασε ως εδώ η κατάσταση… Έληξαν συμβάσεις επικουρικών ιατρών και ασθένησε με σοβαρό πρόβλημα ο διευθυντής της κλινικής ο οποίος έπρεπε κατεπειγόντως να πάρει αναρρωτική άδεια. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να υπάρχουν μόλις δύο γιατροί στην Γυναικολογική Κλινική του ΓΝΛ την στιγμή που εξυπηρετεί πάρα πολλά περιστατικά.

Όπως τονίζει, επιβεβαιώνοντας όλα αυτά που συμβαίνουν στο ΓΝΛ, ο κ. Νίκος Νταφούλης, πρόεδρος Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Κέντρων Υγείας, θα πρέπει να υπάρξει λύση με πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών στην συγκεκριμένη κλινική, διαφορετικά μπορεί να κινδυνεύσει άμεσα ανθρώπινη ζωή.

«Δεν μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες στην Γυναικολογική Κλινική. Υπάρχουν πολλές μέρες κενές όπου δεν υπάρχει στο ΓΝΛ καν γυναικολόγος, οπότε υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής για ασθενείς που μπαίνουν στην λίστα όταν πρέπει να χειρουργηθούν» θα επισημάνει ο κ. Νταφούλης για να συμπληρώσει: «Ουσιαστικά μπαίνει χειρουργείο το πολύ επείγον περιστατικό. Και στα προγραμματισμένα μπαίνει σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Δεν έχουμε γυναικολόγο σε κάθε εφημερία. Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα της Γυναικολογικής Κλινικής, βγαίνουμε και φωνάζουμε γιατί έχουμε πολλά προβλήματα. Θυμίζω δεν έχουμε Γαστρεντερολογική Κλινική, δεν έχουμε γυναικολόγο και νευροχειρουργό με αποτέλεσμα να καθυστερεί το χειρουργείο για να πάει στο Πανεπιστημιακό και να καταστρέφεται όλο και περισσότερο ο εγκέφαλος και μπορεί να χάσουμε κάποιον στην μεταφορά.

Δηλαδή δίνουμε μια μάχη χωρίς όπλα σε αυτό το νοσοκομείο. Και δεν είναι κάτι μεγάλο για να αλλάξουν σε έναν τόσο μεγάλο νομό. Αν δοθεί ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ τον χρόνο, θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση.

Ένας άνθρωπος με καρκίνο μπορεί να καθυστερήσει να μπει στο χειρουργείο λόγω της έλλειψης γιατρών, διότι έτσι δεν είναι εφικτό να μπει πρόγραμμα».

Υπάρχουν πιέσεις προς 5η ΥΠΕ και υπουργείο για να λυθεί το θέμα και αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη, καθώς εδώ πρόκειται για ανθρώπινες ζωές…

Πηγή: onlarissa.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter