«Κάτι Παράξενο» στην Αγγλικανική Εκκλησία

«Κάτι Παράξενο» στην Αγγλικανική Εκκλησία
Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

Οι Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης και ο Απόστολος Κίτσος μιλούν στο Docville και την Αφροδίτη Ερμίδη.

 

Με εκκλησιαστικό όργανο, πιάνο, πνευστά, και χορωδία στήνουν την μουσική τους παράσταση ο Απόστολος Κίτσος και τα αδέρφια, Μιχάλης και o Παντελής Καλογεράκης στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Αθήνα το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 21.00. Θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα από τους δίσκους “Κάτι Παράξενο” και “Προσωπικό” (που κυκλοφορούν από τη Μικρή Άρκτο) καθώς και ανέκδοτο υλικό που προκύπτει από την εργασία τους στην ποίηση και τη μουσική.

Πλαισιωμένα από τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου που έχουν παίξει ρόλο κομβικής σημασίας στη διαμόρφωση της αισθητικής και της τεχνικής τους. Από τον Μάνο Χατζιδάκι στους The Beatles και από τον Γιάννη Σπανό ως τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ο λόγος στον Παντελή, τον Μιχάλη και τον Απόστολο.

Οι Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης και ο Απόστολος Κίτσος

Πως νιώθετε που θα εμφανιστείτε σε ένα τόσο επιβλητικό χώρο όπως η Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου; Επηρεάζει καθόλου την επιλογή των τραγουδιών που θα ερμηνεύσετε;

Παντελής & Μιχάλης: Ο xώρος επηρεάζει βαθιά κάθε στιγμή της ύπαρξης μας. Αναπνέοντας σε σχέση με το χώρο δημιουργείται μια ιστορία την οποία θα σας αφηγηθούμε μέσα από τα τραγούδια μας.

Απόστολος: Θα είναι μια μαγική εμπειρία για μας την οποία περιμένουμε πώς και πώς. Η Εκκλησία πιστεύω πως είναι ο καταλληλότερος χώρος για να ακούσει κανείς τη μουσική μας και σαφώς ο χώρος επηρεάζει την επιλογή του ρεπερτορίου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα παίξουμε και θα τραγουδήσουμε.

Λίνα Νικολακοπούλου: «Η ζωή είναι πιο σοφή από εμάς, δεν σου επιτρέπει να επαναπαύεσαι» [Συνέντευξη]

Τι θα ακούσει το κοινό που θα έρθει στη μουσική σας παράσταση;

Μιχάλης: Θα ακούσει το μουσικό μας ταξίδι. Ένα ταξίδι διαφορετικό για τον κάθε ένα που συναντιέται συνέχεια.

Παντελής: Μελοποιημένα ποιήματα από τον αδελφό μου και αγαπημένα μας τραγούδια.

Απόστολος: Θα ακούσει ολόκληρο το δίσκο μας, το «Κάτι Παράξενο», από την αρχή μέχρι το τέλος, σε μία εκδοχή για πιάνο, πνευστά, εκκλησιαστικό όργανο και χορωδία. Θα ακούσει φυσικά και κομμάτια από το «Προσωπικό», την δισκογραφική δουλειά των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, μαζί με νέο, ακυκλοφόρητο υλικό αλλά και τραγούδια άλλων που αγαπάμε και μας έχουν επηρεάσει. Το «Κάτι Παράξενο» και το «Προσωπικό» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Οι Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης και ο Απόστολος Κίτσος

Στους δίσκους σας έχετε δείξει πόσο αγαπάτε να μελοποιείτε ποίηση. Μιλήστε μας για την επιλογή σας αυτή.

Παντελής: Η ποίηση είναι ένας λόγος που αγκαλιάζει τα καθολικά πάθη. Ποίηση είναι ό,τι έχει γράψει ο άνθρωπος και καθιστά ικανή οποιαδήποτε ταύτιση οποιουδήποτε με οτιδήποτε. Συνεπώς η ποίηση δεν βρίσκεται μονάχα γραμμένη στις ποιητικές συλλογές. Η επιλογή είναι συνειδητή και πορωτική.

Μιχάλης. Αγαπάμε τον λόγο.. διαβάζουμε πολύ ποίηση. Και ήρθε τελείως αβίαστα η ποίηση στο τραγούδι μας. Η αρχή και το τέλος είναι η ποίηση.

Απόστολος: Δεν είναι η ποίηση αποκλειστικά το θέμα. Αγαπάμε γενικά το τραγούδι με μεστό και ειλικρινή λόγο και τέτοιο τραγούδι θέλουμε να κάνουμε. Η ποίηση είναι μια μεγάλη πηγή είναι η αλήθεια, αλλά όχι η μόνη.

Info Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27, Αθήνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter