Ο Μάκης Βορίδης «ξέχασε» σήμερα στον Σκάι την πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Ο Μάκης Βορίδης «ξέχασε» σήμερα στον Σκάι την πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Η Νέα Δημοκρατία στήριξε ουσιαστικά ολόκληρη την προεκλογική της εκστρατεία σε δύο θέματα. 

Το προσφυγικό και τα Εξάρχεια. Για το μεν δεύτερο έχει αναλάβει ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να προωθήσει την πολιτική της κυβέρνησης που περιλαμβάνει ΜΑΤ, αστυνομοκρατία και πολύ ξύλο σε όποιον πολίτη περνάει από την περιοχή και δεν αρέσει το παρουσιαστικό του στους άνδρες των σμάτων ασφαλείας.

Για το προσφυγικό, αφού κατάργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνειδητοποίησαν το τεράστιο λάθος τους και το επανίδρυσαν τοποθετώντας υπουργό τον Νότη Μηταράκη.

Εμπροστοφυλακή του προεκλογικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό ήταν ο γνωστός ακροδεξιός βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης που είχε καταναλώσει δεκάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου για να πείσει τους ψηφοφόρους πόσο λάθος ήταν η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Με την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ανακάλυψαν ότι το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα ελληνικό και λάθος πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά γεοπολιτικό κάνοντας την πρώτη και ουσιαστική κολοτούμπα.

 Σήμερα που το πρόβλημα βρίσκεται σε έξαρση μαι την Δευτέρα έγιναν επεισόδια στη μόρια της Λέσβου, όπου από τον Ιούλιο έχουν πενταπλασιαστεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι ο υπουργός πια Μάκης Βορίδης κατάπιες τη γλώσσα του σε ερωτήσεις των, μη ξεχνάμε φίλα προσκείμενα σε αυτόν, δημοσιογράφων.

Ρωτάει η δημοσιογράφος που μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι: «Πότε θα αλλάξει η εικόνα στο προσφυγικό»;

– «Θα το απαντήσω το πότε, αλλά… ο αρμόδιος υπουργός», «Δεν θέλω να μπαίνω σε πάρα πολύ τεχνικά θέματα»

– Μέχρι το καλοκαίρι έχουν πει παρενέβη ο δημοσιογράφος που προφανώς ξέρει καλύτερα το χρονοδιάγραμμα από τον υπουργό της κυβέρνησης που δεν ήθελε να απαντήσει.

– «Αν με ρωτήσετε για το υπουργείου μου θα σας πω αλλά δεν αξιώνω ένας άλλος υπουργός να σας πει για το τι δεσμεύομαι»

– “Το προσφυγικό είναι το Νο1 ζήτημα κ. Βορίδη” επέμεινε η δημοσιογράφος.

– “Επαναλαμβάνω μάλιστα, αλλά θα κάνουμε στρατηγική συζήτηση. Μην μου κάνετε συζήτηση λεπτομερειών. Με μένα θα μιλήσετε στρατηγικά”.

Επέμεναν οι δημοσιογράφοι και ο κ. Βορίδης δεν ήθελε να απαντήσει όπως είπε σε λεπτομέρειες… «αν με ρωτάτε λεπτομέρειες»…

– Είναι λεπτομέρεια να σας ρωτάμε πότε θα αντιμετωπιστεί το προσφυγικό;

Οπως καταλαβαίνετε ο έχων για τα πάντα απαντήσεις Μάκης Βορίδης δεν ήξερε τι και πως να πει σε ένα θέμα το οποίο από κυρίαρχο προεκλογικά έχει γίνει πλέον λεπτομέρεια. Το μόνο που ψέλλισε ήταν για κάποια ολιγωρία της κυβέρνησης στο θέμα αυτό. Μήπως ο ακροδεξιών φρονημάτων υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν συμφωνεί με την πολιτική του πρωθυπουργού; Μήπως θεωρεί τον εαυτό του θιγμένο που του δόθηκε το υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής και όχι το υπουργείο προστασίας του Πολίτη παραδείγματος χάρη; Μήπως τελικά είναι και αυτός στην ομάδα Σαμαρά και αντιπολιτεύεται υπογείως τον Κυριάκο;

το σίγουρο είναι πάντως ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Μάκη Βορίδη. 

Σήμερα δεν μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το προσφυγικό, προχθες έφυγε τρέχοντας από την Βέροια γιατί δεν μπορούσε να δικαιολογήσει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ την πολιτική της κυβέρνησής του στα ποδοσφαιρικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter