«Κατηγορώ» Σκέρτσου για όσους ασκούν κριτική σε Μητσοτάκη για Τέμπη, πανδημία, υποκλοπές

«Κατηγορώ» Σκέρτσου για όσους ασκούν κριτική σε Μητσοτάκη για Τέμπη, πανδημία, υποκλοπές

Στη χυδαία απαξίωση της κριτικής των πολιτών για σοβαρά ζητήματα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που έπληξαν χιλιάδες ζωές πολιτών όπως η διαχείριση της πανδημίας και τα Τέμπη, αλλά και κατά των δημοσιογραφικών ερωτημάτων που δεν χαϊδεύουν τα αυτιά της κυβέρνησης προχώρησε έξι ημέρες πριν από τις εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, πασχίζοντας να υπερασπιστεί την «άγνοια» που χρησιμοποίησε ως μόνιμη επωδό του ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του debate, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να κάνει την αυτοκριτική απέναντι σε μία σειρά λαθών, από την πανδημία και τις μεγάλες πυρκαγιές, μέχρι τις business βουλευτών του, τις υποκλοπές και τα Τέμπη. Τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε τα λάθη αυτά με φρασεολογία που μάλλον δεν τόλμησε να χρησιμοποιήσει ο πολιτικός του προϊστάμενος, επιτιθέμενες μάλιστα εμμέσως στο Documento, για μία ακόμα φορά.

«Μιας και σε έξι μέρες πάμε σε κάλπες, συνολικά όσον αφορά αρκετές κρίσεις εσωτερικού που διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση, είδαμε τον Πρωθυπουργό στα Τέμπη να επικαλείται την άγνοια για την πραγματική κατάσταση του σιδηροδρόμου, στην πανδημία να μην ξέρει για τη μελέτη Τσιόδρα για τους θανάτους εκτός Μ.Ε.Θ., στις υποκλοπές να μην ξέρει τι έκανε η Ε.Υ.Π. της οποίας προΐσταντο, στον χιονιά να επικαλείται ακόμα και πως δεν γνώριζε ότι το χιόνι μπορεί να πέσει μεσημέρι, ενώ και στις φωτιές της Αττικής την ανεπάρκεια ενός μηχανισμού που διαφήμιζε από την πρώτη μέρα. Ένας πρωθυπουργός που, σε όλες αυτές τις κρίσεις έχει επικαλεστεί με διαφόρους τρόπους την άγνοιά του, είναι αυτό υπόδειγμα υπευθυνότητας που προτείνετε στους πολίτες;» ήταν το ερώτημα που έθεσε στον Άκη Σκέρτσο το documentonews.gr, με την απάντησή του -προφανώς- να υστερεί σε αυτοκριτική, αλλά να «χρεώνει» τα ερωτήματα που έρχονται από τα στόματα χιλιάδων πολιτών ως «αντιπολίτευση».

«Η απάντηση σε αυτά, τα οποία καταλαβαίνω ότι έρχονται κυρίως από την Αντιπολίτευση ως διαπιστώσεις, είναι ότι η χώρα έχει σημειώσει διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης» ανέφερε αρχικά ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, συνεχίζοντας μάλιστα με την περιγραφή μίας εικονικής πραγματικότητας, βγαλμένης από τα πιο τρελά πρωθυπουργικά όνειρα.

«Έχει καταφέρει στην πανδημία να φέρει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτά είναι συμπεράσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με ένα σύστημα Υγείας που ήταν αδύναμο όταν μπήκαμε λόγω περικοπών που είχαν συμβεί και από την προηγούμενη Κυβέρνηση, παρ’ όλα αυτά άντεξε» είπε αναφορικά με την πανδημία, παρότι είναι η ίδια η Eurostat που πριν έναν μήνα αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα. Συγκεκριμένα, κατά την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Ελλάδα και Κύπρος σημείωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιπλέον θνησιμότητας με 12%, ακολουθούμενες από την Πορτογαλία του 6% και Ολλανδία με Γαλλία του 4%.

«Έχει ενισχύσει τους θεσμούς» συνέχισε, επικαλούμενος πως «Η θέση της Δημοκρατίας, με βάση έγκυρους Οργανισμούς, όπως είναι ο Economist, έχει βελτιωθεί κατά 14 θέσεις από το 2018 σε σχέση με σήμερα και καταβάλλουμε προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε κάθε γνωστή και διαχρονική διαρθρωτική αδυναμία, που γνωρίζουμε καλά ότι έχει το ελληνικό Κράτος». Εκτός του γεγονότος πως ο Economist είναι ένα εβδομαδιαίο περιοδικό, ο σχετικός «δείκτης Δημοκρατίας» δεν απαντά ούτε στις ζοφερές εκθέσεις οργανισμών όπως ο World Justice Project, που καταγράφει υποχώρηση του κράτους δικαίου κατά τη διακυβέρνηση του «επιτελικού κράτους Μητσοτάκη», ούτε φυσικά και στις βαθιές ανησυχίες που εκφράζει για τη χώρα μας η αρμόδια για το κράτος δικαίου επιτροπή LIBE του ευρωκοινοβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, από τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου απουσίαζε κάθε αυτοκριτική αναφορά. Ούτε για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, ούτε για τις καταστροφικές πυρκαγιές ή τον χιονιά που πάγωσε το επιτελικό κράτος.

«Θα σας έλεγα ότι ο βαθμός ο οποίος θα μπει στην Κυβέρνηση, θα μπει τελικά από όλους τους Έλληνες πολίτες και θα είναι το εκλογικό ποσοστό το οποίο θα πάρει η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Διότι τελικά μία διακυβέρνηση κρίνεται συνολικά, για τα καλά τα οποία έχει κάνει και για τις αστοχίες, γιατί προφανώς πάντα θα υπάρχουν αστοχίες και πάντα θα υπάρχουν λάθη» ήταν, μεταξύ άλλων, η απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα σε αντίστοιχο ερώτημα. Ο Α. Σκέρτσος εμφανίστηκε τη Δευτέρα… βασιλικότερος του βασιλέως, κατηγορώντας ουσιαστικά και όσους ασκούν κριτική για «αντιπολίτευση». O tempora, o mores…

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter