Κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στον Πλατανιά Ρεθύμνου – Τι λένε στο Documentonews οι αρμόδιες αρχές (Photos)

Κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στον Πλατανιά Ρεθύμνου – Τι λένε στο Documentonews οι αρμόδιες αρχές (Photos)

Σε επιφυλακή οι αρχές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την περίπτωση υπερχείλισης του ποταμού Πλατανιανού στον Πλατανιά Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Π.Υ. Κρήτης αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, που μίλησε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ «Το ποτάμι Πλατανιανός, βρίσκεται 30 εκατοστά πριν την υπερχείλιση του και για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε σε επιφυλακή. 

Το Documentonews επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που ενημέρωσε εκκενώθηκαν λίγα σπίτια που βρίσκονται κοντά στον ποταμό και δεν πρόκειται για μαζική εκκένωση. Οι ένοικοι των συγκεκριμένων σπιτιών μετέβησαν σε συγγενείς τους τους λίγο πιο ψηλά από τον ποταμό, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Στο σημείο επιχειρούν 20 συνεργεία για απαντλήσεις υδάτων σε πλημμυρισμένες περιουσίες, αρκετά υπόγεια και για να απομακρύνουμε κατοίκους που διαμένουν κατά μήκος της όχθης του ποταμού». 

Στο σημείο βρίσκονται και ενεργούν και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ όλη η προσπάθεια έχει στόχο να αντληθούν νερά από το σημείο και να σταλούν στην παραλία δεδομένου ότι ο ποταμός βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τη θάλασσα.

Το ποτάμι φούσκωσε λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων η σφοδρότητα των οποίων δεν επέτρεψε την ταχύτερη απαστράγγισή του.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: rethemnosnews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter