Κατολισθήσεις και καθίζηση στο δρόμο Καλαμάτας- Σπάρτης (εικόνες)

Κατολισθήσεις και καθίζηση στο δρόμο Καλαμάτας- Σπάρτης (εικόνες)

Ραγδαία εξέλιξη έχουν τα γεωλογικά φαινόμενα στον Ταΰγετο, όπου λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων το τελευταίο διάστημα η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την μέρα.

Ήδη σε διάφορα σημεία τόσο του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης, όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο έχουν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις, αλλά και καθιζήσεις, καθιστώντας αρκετά επικίνδυνη την κατάσταση για κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα σήμερα, οδηγός σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν κατά την διάρκεια κατολίσθησης πρόλαβε και απομακρύνθηκε από το σημείο, ενώ το αυτοκίνητό του υπέστη σοβαρές ζημιές.

Σε άλλη περίπτωση, ακόμα και ένα σπίτι, όπως φαίνεται και σε φωτογραφία παρακάτω, βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ σε 5 σημεία έχει πρόβλημα και ο δρόμος Λαδά – Αλαγονία, που ουσιαστικά έχει καταστραφεί.

Τον Ταΰγετο επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του Δήμου Καλαμάτας, που εξετάζει λύσεις για την αντιμετώπιση της πολύ σοβαρής αυτής κατάστασης. Οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν τα φαινόμενα αυτά σε υπόγειες πηγές, που “τρώνε” το έδαφος και η ροή τους έχει ενταθεί με την ένταση των βροχοπτώσεων.

Πηγή: Ελευθερία Καλαμάτας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter