Κατρίνης: «Στη Δημοκρατία η ερευνητική δημοσιογραφία δεν αντιμετωπίζεται ως απειλή»

Κατρίνης: «Στη Δημοκρατία η ερευνητική δημοσιογραφία δεν αντιμετωπίζεται ως απειλή»

Κριτική τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ δεν τηρεί ίσες αποστάσεις. Αντιθέτως, κρατά «μεγάλες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς ελευθερία του λόγου και πολυφωνία των ΜΜΕ» και επισήμανε πως «δεν νοείται Δημοκρατία στην οποία η ερευνητική δημοσιογραφία αντιμετωπίζεται ως απειλή».

«Είναι επιλογή μας να τηρούμε μεγάλες αποστάσεις τόσο από τη Νέα Δημοκρατία, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν μας αρέσουν και γιατί μας απωθούν οι πρακτικές τους. Μας απωθεί η τεχνητή πόλωση, η οξύτητα, οι ακρότητες, ο λαϊκισμός, οι νεοσυντηρητικές και αυταρχικές αντιλήψεις κι ο διχαστικός τους λόγος» ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας τόσο την κυβερνητική πλειοψηφία όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση για «καθεστωτική νοοτροπία» σε σχέση με τη λειτουργία των Μέσων.

Εν συνεχεία, ο κ. Κατρίνης επικεντρώθηκε στα εξής προβλήματα: τη μειωμένη αξιοπιστία και την αίσθηση του χαμηλού βαθμού αυτονομίας της πολιτικής, την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στα ΜΜΕ, την αμφισβήτηση και τη δυσπιστία απέναντι σε μια καθαρά επιστημονική διαδικασία, όπως είναι και όπως θα έπρεπε να είναι οι δημοσκοπήσεις, αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις συγκριτικά με τα λοιπά Κράτη Μέλη της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στην ελευθερία του τύπου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, υπογράμμισε: «Όλα αυτά τα ζητήματα συνδέονται με την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Γιατί δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς ελευθερία του λόγου και πολυφωνία των ΜΜΕ. Δεν υπάρχει Δημοκρατία και κράτος δικαίου, όταν οι δημοσιογράφοι εργάζονται κάτω από την ορατή ή αόρατη απειλή μιας απόλυσης, όταν αυτός που ασκεί κριτική, διεκδικεί την αυτονομία του ή έχει διαφορετική άποψη στοχοποιείται και οδηγείται σε πολιτική και -σε κάποιες περιπτώσεις- ηθική εξόντωση. Δεν υπάρχει Δημοκρατία όταν δεν υπάρχει διαφάνεια, όταν δεν υφίστανται κανόνες στη διανομή της κρατικής διαφήμισης. Δε νοείται Δημοκρατία στην οποία η ερευνητική δημοσιογραφία αντιμετωπίζεται ως απειλή. Όπως δεν υπάρχει Δημοκρατία, όταν πνίγεται η φωνή όποιου ή όποιων διαφωνούν με την εκάστοτε εξουσία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter