Κατρίνης: Χωρίς την επιδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση οι λογαριασμοί του ρεύματος

Την απουσία της επιδότησης που υποσχέθηκε η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα από τους λογαριασμούς ρεύματος επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας πως στην περίπτωση μίας μόνο εταιρίας πάνω από 1.000 είναι οι περιπτώσεις που δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς.

«Η κυβέρνηση τα ρίχνει στον ΔΕΔΔΗΕ και λέει ότι το θέμα θα λυθεί σε λίγες ημέρες. Ο ΔΕΔΔΗΕ ρίχνει την ευθύνη στην ΑΑΔΕ γιατί έστειλε μόλις πριν 9 ημέρες τα
στοιχεία μετρητών και μάλιστα χωρίς ΑΦΜ με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι διασταυρώσεις. Πραγματικό μπάχαλο, με το κόστος και την ταλαιπωρία να επιβαρύνει τους πολίτες» ανέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι δεν έχει εκδοθεί εδώ και ένα μήνα η ΚΥΑ που θα ρύθμιζε το εν λόγω ζήτημα.

Αναφερόμενος στον επίμαχο διάλογο Λιβανού – Δούκα που οδήγησε στην αποπομπή του υπουργού, σημείωσε πως «ό,τι συνέβη με τη στιχομυθία του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών του κ. Καραμανλή, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι μια ολόκληρη σχολή σκέψης. Και αυτή τη σχολή σκέψης, την βλέπουμε να εξελίσσεται κάθε φορά που ζούμε μια φυσική καταστροφή, κάθε φορά που διάγουμε μια οιονεί προεκλογική περίοδο».

Σχολίασε δε πως «οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα όταν βλέπουν μια κυβέρνηση να μοιράζει χθες τριχίλιαρα και σήμερα διχίλιαρα και χιλιάρικα. Όταν βλέπουν κάποιους να έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και την κυβέρνηση και κυρίως για το δημόσιο χρήμα». Σχετικά με την καρατόμηση του κ. Λιβανού, υπογράμμισε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να είναι ειλικρινής, πρέπει «να ρίξει μια ματιά δίπλα του». «Θα δει υπουργούς με πρακτικές και πεπραγμένα που θα έπρεπε να είχαν αποπεμφθεί και αυτοί, αν ίσχυε στην πραγματικότητα αυτός ο αξιακός κώδικας, εντός ή εκτός εισαγωγικών» κατέληξε.

Ομιλία Μιχάλη Κατρίνη στο ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών