Κατρούγκαλος: Δεν είπε λέξη για την Κύπρο ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ

Κατρούγκαλος: Δεν είπε λέξη για την Κύπρο ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την ομιλία του στον ΟΗΕ, άσκησε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός «που δεν είπε λέξη για την Κύπρο, σε μια στιγμή που η υποστήριξη της δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης πέρσι στον ΟΗΕ «υπήρξε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που δεν έθεσε σε Τούρκο ηγέτη το ζήτημα της επιθετικότητας στο Αιγαίο». 

Σημειώνεται ότι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει επισημάνει το παραπάνω γεγονός, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «…Με μεγάλη μου ανησυχία διαπίστωσα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ, δεν ανέφερε καν τη λέξη Κύπρος. Για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία, Έλληνας πρωθυπουργός δεν επεσήμανε ενώπιον του ΟΗΕ το Κυπριακό και την απαίτηση για μια δίκαιη και σταθερή λύση του, με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, σε μια ενιαία ομοσπονδιακή Κύπρο, όπου όλοι οι Κύπριοι θα ζουν με ασφάλεια και αρμονικά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter