Κατρούγκαλος για αναθεώρηση άρθρου 86: Θα φανεί αν θα κουκουλώσετε το σκάνδαλο Novartis

Κατρούγκαλος για αναθεώρηση άρθρου 86: Θα φανεί αν θα κουκουλώσετε το σκάνδαλο Novartis

Την ανάγκη να υπερψηφιστεί η ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 που ορίζει ότι η δωροδοκία τελείται επ’ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων και όχι κατά την άσκηση αυτών επισήμανε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια o Γ. Κατρούγκαλος, συνδέοντας το εν λόγω ζήτημα με το σκάνδαλο Novartis.

«Θα φανεί αν θα κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε τα μέλη της πλειοψηφίας να ισχυριστούν από το βήμα της Ολομέλειας πως η δωροδοκία μελών της κυβέρνησης τελείται στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, κατά τα λεγόμενά του, θα παραδεχτούν οι βουλευτές της ΝΔ ότι «στο job description του υπουργού είναι και να τα… παίρνει».

Υποστήριξε δε ότι η εν λόγω ερμηνευτική δήλωση δεν αφορά μόνο το μέλλον αλλά και το παρελθόν και κυρίως τις δύσοσμες υποθέσεις που έχουν έρθει στο «φως» της δημοσιότητας με εμπλοκή πολιτικών προσώπων. «Μην προστατεύσετε του κλέφτες και τους δωρολήπτες» προέτρεψε την κυβερνητική πλειοψηφία ο κ. Κατρούγκαλος.

Να σημειωθεί ότι χωρίς την υπερψήφιση της ερμηνευτικής δήλωσης από τη ΝΔ, τότε η μόνη τροποποίηση που επέρχεται στο διαβόητο άρθρο του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών θα αφορά την απάλειψη των αποσβεστικών προθεσμιών για την εξάλειψη του αξιοποίνου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter