Κατρούγκαλος για το επεισόδιο στη Ρω: Τακτική μας η ανάσχεση οποιασδήποτε επιθετικότητας

Κατρούγκαλος για το επεισόδιο στη Ρω: Τακτική μας η ανάσχεση οποιασδήποτε επιθετικότητας

«Είναι διαρκής τακτική της Τουρκίας να κρατάει ψηλά την ένταση, με κυμαινόμενες κορυφές ακόμη υψηλότερης έντασης, όπως με το επεισόδιο αυτό» στη Ρω, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μετά την ρητή καταδίκη της ΕΕ για τις κινήσεις της, αυτές δεν μπορούν πλέον να δημιουργήσουν τετελεσμένα αμφισβήτησης στο Αιγαίο, γυρίζουν εναντίον της, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος «Στο Κόκκινο», σχολιάζοντας το νέο επεισόδιο στη Ρω.

«Είναι διαρκής τακτική της Τουρκίας να κρατάει ψηλά την ένταση, με κυμαινόμενες κορυφές ακόμη υψηλότερης έντασης, όπως με το επεισόδιο αυτό» στη Ρω, είπε ο κ. Κατρούγκαλος. «Η δική μας τακτική είναι της ανάσχεσης οποίασδήποτε επιθετικότητας, ώστε να μην δημιουργούνται τετελεσμένα γεγονότα, σε συνδυασμό με συνεχή στήριξη των συμφερόντων μας στο Διεθνές Δίκαιο, ήταν πάγια τακτική μας απέναντι στην τακτική της Τουρκίας.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι «ποιοτικά, το νέο χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών είναι ότι οι τουρκικές κινήσεις δεν μπορούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα αμφισβήτησης του Διεθνούς Δικαίου, γιατί έχουν εξαρχής καταγγελθεί από την ΕΕ ως παραβιάσεις. Άρα η προσπάθεια να “γκριζάρει” περιοχές του Αιγαίου γυρίζουν εναντίον της, όσο διαρκεί, η Τουρκία κινδυνεύει να περάσει οριστικά στην κατηγορία του κράτους-παρία που συστηματικά παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter