Κατρούγκαλος: Η Άγκυρα επιδιώκει την ένταση

Κατρούγκαλος: Η Άγκυρα επιδιώκει την ένταση

 Νευρικότητα από την τουρκική πλευρά επειδή η Άγκυρα στο θέμα των ερευνών στην Κύπρο είναι απομονωμένη, διαπίστωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως υπήρξε καλή προετοιμασία του πεδίου, αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού άμυνας και το μήνυμα που έστειλε με την πτήση με το ελικόπτερο στη γεώτρηση. Επισήμανε πως η άλλη πλευρά θέλει την ένταση και συμπλήρωσε πως απαιτούνται χαμηλοί τόνοι. 

Τόνισε, επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως ακόμη και να μην βρεθεί τίποτα, «έχει επιβεβαιωθεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις κυβέρνησης- δικαιοσύνης είπε πως υπάρχει πολιτικό διακύβευμα, αλλά υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει επιθετικότητα εκ μέρους της κυβέρνησης προς τη δικαιοσύνη, αλλά σχολιασμός και κριτική με επιχειρήματα νομικών».

Για την τοποθέτηση της κ. Θάνου υποστήριξε πως η κριτική είναι υποκριτική, αφού προβλέπεται και έχει συμβεί στο παρελθόν να τοποθετούνται και εν ενεργεία δικαστικοί σε αυτή τη θέση. Ανέφερε δε, πως η κ. Θάνου συντάχθηκε με το νέο και όχι με το παλιό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter